ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 1η  ΙΟΥΝΙΟΥ 2020 

      Αγαπητοί γονείς & κηδεμόνες,                                                                                                                            Σας ενημερώνουμε ότι τo Σχολείο μας θα επαναλειτουργήσει τη Δευτέρα 1η  Ιουνίου 2020 και το διδακτικό έτος θα παραταθεί έως και τις 26 Ιουνίου 2020.

  1.   Όλοι οι μαθητές και οι μαθήτριες των Α΄, Β΄, Γ΄, Δ΄ και Ε΄ τάξεων του Σχολείου μας θα έρχονται καθημερινά, ενώ οι μαθητές και οι μαθήτριες της ΣΤ΄ τάξης θα έρχονται εκ περιτροπής, δηλαδή μέρα παρά μέρα. Σύμφωνα με την υπ΄ αριθμ. 51888/ΓΔ4/06-05-2020 ΚΥΑ, τάξεις ή τμήματα τάξεων με περισσότερους των δεκαπέντε (15) μαθητών, χωρίζονται κατά αλφαβητική σειρά σε υποτμήματα ίσης δυναμικότητας και εφαρμόζουν εκ περιτροπής διδασκαλία, με στόχο τη μείωση συγχρωτισμού εντός της ίδιας αίθουσας. Η απόσταση των μαθητών πρέπει να είναι ίση με 1,5 μ. και σε κάθε θρανίο κάθεται ένας μόνο μαθητής. Με βάση τα παραπάνω, την 1η εβδομάδα, οι μαθητές/τριες της ΣΤ΄ τάξης του πρώτου υποτμήματος θα έρχονται στο Σχολείο Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή, ενώ οι  μαθητές/τριες της ΣΤ΄ τάξης του δεύτερου υποτμήματος θα έρχονται Τρίτη και Πέμπτη. Τη 2η εβδομάδα, οι μαθητές/τριες της ΣΤ΄ τάξης του δεύτερου υποτμήματος θα έρχονται στο Σχολείο Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή και οι  μαθητές/τριες της ΣΤ΄ τάξης του πρώτου υποτμήματος θα έρχονται Τρίτη και Πέμπτη κ.ο.κ.
  2.   Οι γονείς & κηδεμόνες των μαθητών/τριών της ΣΤ΄ τάξης, θα ενημερωθούν μέσω email/myschool σε ποιο υποτμήμα θα συμμετέχει το παιδί τους και ποιες ημέρες θα έρχεται.
  3.   Το Ολοήμερο Πρόγραμμα, σύμφωνα με απόφαση του ΥΠΑΙΘ, δεν θα λειτουργήσει.
  4.   Κατά την προσέλευση και την αποχώρηση των μαθητών/τριών στη σχολική μονάδα, θα λαμβάνονται καθημερινά τα κατάλληλα μέτρα για την αποφυγή συνωστισμού, ώστε να τηρούνται αποστάσεις μεταξύ των μαθητών/τριών. Για τον σκοπό αυτό, δεν θα πραγματοποιείται η συγκέντρωση μαθητών/τριών στον προαύλιο χώρο πριν την έναρξη του ωρολογίου προγράμματος και η καθιερωμένη διαδικασία θα πραγματοποιείται εντός των αιθουσών.
  5.   Τα διαλείμματα δεν θα είναι τα ίδια για όλες τις τάξεις, ώστε να αποφεύγεται ο συγχρωτισμός των μαθητών/τριών στο προαύλιο και να διασφαλίζεται η τήρηση των απαιτούμενων αποστάσεων μεταξύ τους σε κάθε χώρο του Σχολείου. Ως εκ τούτου, τα διαλείμματα θα είναι διαφορετικά για τους μαθητές/τριες των τάξεων και η έξοδός τους στο προαύλιο θα είναι σταδιακή και με σειρά, τηρώντας τις απαιτούμενες αποστάσεις. Κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων, θα υπάρχουν διαφορετικοί χώροι για τους μαθητές/τριες κάθε τάξης στο προαύλιο και οι αίθουσες θα αερίζονται, ενώ θα απαγορεύονται παιχνίδια με μπάλα.
  6.   Σε όλες τις αίθουσες διδασκαλίας θα υπάρχουν αντισηπτικά, ενώ προβλέπεται καθαρισμός και απολύμανση των επιφανειών (θρανία, καθίσματα, έδρες, πόμολα) σε κάθε αίθουσα 2 φορές την ημέρα, καθαρισμός τουαλετών μετά από κάθε διάλειμμα και σφουγγάρισμα αιθουσών καθημερινά μετά την αποχώρηση των μαθητών/τριών από το Σχολείο.
  7.   Κατά την ώρα διδασκαλίας, οι αίθουσες θα αερίζονται και δεν θα λειτουργούν κλιματιστικά και ανεμιστήρες.
  8.   Η χρήση μάσκας από μαθητές και εκπαιδευτικό προσωπικό εντός της σχολικής μονάδας είναι προαιρετική.
  9.   Η χρήση μάσκας στους μαθητές και στις μαθήτριες που θα μετακινούνται με το ταξί είναι υποχρεωτική, καθώς και στους/στις οδηγούς.
  10.   Για το υπόλοιπο του σχολικού έτους 2019 – 2020 δεν θα πραγματοποιηθούν εκδρομές, επισκέψεις, περίπατοι, εκδηλώσεις και μαθητικοί αγώνες. Επίσης, αναστέλλεται η λειτουργία της σχολικής βιβλιοθήκης.

Ο  Σύλλογος Διδασκόντων και η Διευθύντρια του Σχολείου εύχονται σε όλα τα παιδιά καλή και ασφαλή επάνοδο!!

 Από τη Διεύθυνση του Σχολείου

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.