Η συγγραφέας του παραμυθιού “Η μονα-δική μου οικογένεια” κα Ιωάννα Μανάφη στο σχολείο μας!

Την Πέμπτη 16 Μαΐου 2024 μας επισκέφτηκε η κα Ιωάννα Μανάφη, συγγραφέας του παραμυθιού «Η μονα-δική μου οικογένεια», με το οποίο ασχολήθηκαν οι μαθητές του Β1 τμήματος στο πλαίσιο του Εργαστηρίου Δεξιοτήτων.

 

Φεύγοντας η ίδια μας στέλνει το δικό της μήνυμα:

 

«Πόσο μεγάλη χαρά ένιωσα όταν επισκέφτηκα το Δημοτικό Σχολείο Γουβών και γνώρισα από κοντά τους μικρούς μαθητές και τις μικρές μαθήτριες της Β1 τάξης που διάβασαν και αγάπησαν το παραμύθι «Η μονα-δική μου οικογένεια» με τον Έλφι τον Ουρανοκατέβατο!

Πόσο μεγάλη χαρά ένιωσα όταν βρέθηκα στη μεγάλη αγκαλιά που μου έκαναν τα όμορφα παιδάκια της Β1 τάξης με την καλοσυνάτη και πρόσχαρη δασκάλα τους που με συγκίνηση μου εξήγησε πώς δούλεψαν στο Εργαστήριο Δεξιοτήτων για τις μοναδικές διαφορετικές τους οικογένειες. Δούλεψαν τη διαφορετικότητα, την αποδοχή, την αγάπη και τη ζεστασιά! Και θεράπευσαν πληγές και τραύματα!

Πάντα είναι μεγάλη η χαρά όταν συναντάς όμορφες καθαρές καρδιές! Σαν των παιδιών!

Καλά να είστε, όμορφα παιδάκια, μέλλον του κόσμου μας!»

 

Με τη σειρά της η δασκάλα της τάξης σχολιάζει:

 

«Αλήθεια μας συγκίνησε αυτή η επίσκεψη της κ. Ιωάννας Μανάφη, στο σχολείο μας! Ξεχωριστή πραγματικά μες στις καρδιές μας!

Τη νιώσαμε πολύ κοντά μας την κ. Ιωάννα, φίλη καλή, που μας συντρόφεψε τον χειμώνα με το παραμύθι της. Μας γλύκανε ο λόγος της, μας ενθάρρυνε η ματιά της, μας στήριξε η προοπτική της!

  Στα πλαίσια του Εργαστηρίου Δεξιοτήτων τα παιδιά της τάξης μας (Β1) διάβασαν το παραμύθι  <<Η μονα-δική μου οικογένεια>>. Ο πλούτος πολύς, το δίδαγμα βαθύ! Κανένας προβληματισμός, καμία θλίψη δε μαραζώνει την καρδιά μας! Η οικογένεια του καθενός  μοναδική, φωλιά και στήριγμα! Δε συγκρινόμαστε, δεν αλλάζουμε αλλά χαιρόμαστε και απολαμβάνουμε τη δική μας ξεχωριστή οικογένεια!

Πολύτιμη λοιπόν η φαμίλια μας, θησαυρός ανεκτίμητος, ζωντανό κύτταρο της ζωή μας.

Και δεν ήταν μόνο η ανάγνωση του παραμυθιού, αλλά και τα παιχνίδια και οι δράσεις μας  που σμίλεψαν τη σκέψη μας, που αύξησαν την κρίση μας και μας απελευθέρωσαν από παγίδες που καταδυναστεύουν τον νου και την καρδιά μας!

Και σαν πουλιά ελεύθερα πετάξαμε στον δικό μας ουρανό, που δε χωράει στεγανά παρά μονάχα τις λεύτερες καρδιές μας!»

Η δασκάλα του Β1

Παρασκευοπούλου Όλγα

 

 

 

Το παραμύθι «Η μονα-δική μου οικογένεια» μπορείτε να το διαβάσετε στον παρακάτω σύνδεσμο:

http://play.byethost8.com/elfi/?i=1

 

Όλο το πρόγραμμα του Εργαστηρίου Δεξιοτήτων μπορείτε να το διαβάσετε εδώ

 

 

1η

 

2η

 

3η

 

4η

 

5η

 

6η

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση