Η ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΜΑΣ ΕΚΔΡΟΜΗ “ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΛΩΤΟΦΑΓΩΝ”

Μαθητές και εκπαιδευτικοί περιμέναμε με ανυπομονησία να φτάσει η ημέρα που όλο το σχολείο θα πραγματοποιούσε την καθιερωμένη ημερήσια σχολική εκδρομή. Και αυτό γιατί γνωρίζουμε ότι την ημέρα εκείνη παιδιά και δάσκαλοι ξεφεύγουμε από τη καθημερινή σχολική ρουτίνα, διασκεδάζουμε και χαλαρώνουμε, κλείνοντας με τον καλύτερο τρόπο τον κύκλο των εκπαιδευτικών εξορμήσεων και για τη φετινή σχολική χρονιά. Έτσι λοιπόν και φέτος οι προσδοκίες μικρών και μεγάλων δεν διαψεύστηκαν αφού μας δόθηκε η ευκαιρία, ύστερα από πρόταση του Διευθυντή μας, κ. Ανδρέα, να επισκεφτούμε τον κατασκηνωτικό χώρο της «Χώρας των Λωτοφάγων».

 

1

Φτάνοντας η 22η Μαΐου και ενώ ο καιρός μας έκανε «νάζια», όλα τα παιδιά έφτασαν στο σχολείο με τα σακίδια, τα καπελάκια τους αλλά και με την καλύτερη τους διάθεση για παιχνίδι και διασκέδαση. Αποβιβαστήκαμε στα λεωφορεία και με συνοδεία τη  μουσική και τις χαρούμενες φωνές των παιδιών φτάσαμε στον προορισμό μας.  Στη Χώρα των Λωτοφάγων μας υποδέχτηκαν με μεγάλη χαρά ο ιδιοκτήτης, οι ομαδάρχες αλλά και το υπόλοιπο βοηθητικό προσωπικό.

Αρχικά οι μαθητές συγκεντρώθηκαν στον αύλειο χώρο των εγκαταστάσεων και εκεί ο υπεύθυνος τους έδωσε τις οδηγίες για το πρόγραμμα που θα ακολουθήσουμε καθώς και τους κανόνες που πρέπει να τηρούμε όλοι για να περάσουμε όμορφα.  Έπειτα τα παιδιά έφαγαν το δεκατιανό τους και σε ομάδες ξεναγήθηκαν από τους ομαδάρχες στους όμορφους χώρους της Κατασκήνωσης. Στη συνέχεια ακολούθησε το ελεύθερο παιχνίδι και οι πλούσιες δράσεις  στους διάφορους  «σταθμούς». Τα παιδιά μπορούσαν να παίξουν στα γήπεδα ποδοσφαίρου, μπάσκετ, βόλεϊ αλλά και να κάνουν αναρρίχηση, τελεφερίκ, να παίξουν ποδοσφαιράκι,  πικ πονκ αλλά και κουτσό, φιδάκι και τρίλιζα που τόσο όμορφα ήταν ζωγραφισμένα σε διάφορα σημεία της Κατασκήνωσης. Δεν έλειψαν και οι διαγωνισμοί παιχνιδιών που με μεγάλο ενθουσιασμό λάμβαναν μέρος όχι μόνο τα μικρά παιδιά άλλα και οι δάσκαλοι που ξεδίπλωναν τα ταλέντα τους….  Έφτασε η ώρα του μεσημεριανού, όπου όλα τα παιδιά κάθισαν στη τραπεζαρία να απολαύσουν το φαγητό τους χωρίς να λείπουν οι συζητήσεις για το πόσο ωραία περνούν. Και μετά το φαγητό χορός και τραγούδι με μικρούς και μεγάλους να επιδεικνύουν τις χορευτικές τους ικανότητες.

 

2

 

5

 

3

 

4

 

Όλα τα ωραία πράγματα τελειώνουν κάποτε και γρήγορα έφτασε η ώρα της αναχώρησης προς μεγάλη απογοήτευση των μικρών μαθητών  αλλά το παγωτό που μας κέρασαν, η υπόσχεση  ότι θα ξανάρθουμε αλλά και η κούραση μετά από τόσες ώρες παιχνίδι, βοήθησαν τα παιδιά να καταλάβουν ότι έπρεπε πλέον να επιβιβαστούν στα λεωφορεία για επιστροφή στο σχολείο.

Ήταν μια όμορφη και ξέγνοιαστη ημέρα και ευχόμαστε να είμαστε όλοι καλά και του χρόνου να ξαναπάμε!

 

7

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση