Μια ξεχωριστή επίσκεψη στο σχολείο μας!

Ο δημοσιογράφος Κώστας Αργυρός επισκέφθηκε σήμερα 18/10/2018 το σχολείο μας, όπου είχε μια ενδιαφέρουσα συνάντηση με τα παιδιά των μεγαλύτερων τάξεων, και συγκεκριμένα της Ε΄ και ΣΤ’.

            Ο Κώστας Αργυρός είναι δημοσιογράφος. Γεννήθηκε το 1967 στην Αθήνα, αλλά έζησε κι εργάστηκε για πολλά χρόνια σε διάφορες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες (Βιέννη, Βερολίνο, Βρυξέλλες). Τελευταία του δουλειά, η βραβευμένη σειρά ντοκιμαντέρ “28 φορές Ευρώπη” που μεταδίδεται από τη συχνότητα της  ΕΡΤ 1. Οπαδός της άποψης “ζήσε και άσε τους άλλους να ζήσουν” αλλά και του “ You’ll never walk alone” πιστεύει σε μια Ευρώπη χωρίς σύνορα, διακρίσεις και χαώδεις κοινωνικές διαφορές. Εχει τιμηθεί με τα βραβεία “Ιδρύματος Mπότση” το 2013, “Κωνσταντίνος Καλλιγάς” το 2011, “Ελένης Βλάχου” το 2007 και του Ελληνικού Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου το 2009.

                Ο Κώστας Αργυρός  “ξενάγησε”  τους  μαθητές  μας  σε μονοπάτια -βατά γι’ αυτούς -της δημοσιογραφίας , τους γνώρισε την  έννοια Ευρώπη και τους μίλησε για το όραμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Είναι αξιοσημείωτο το ενδιαφέρον που επέδειξαν οι μικροί μαθητές και για θέματα δημοσιογραφίας και για την Ευρωπαϊκή Ένωση, διατυπώνοντας εύστοχες ερωτήσεις, αλλά και δίνοντας οι ίδιοι  αξιόλογες απαντήσεις σε ερωτήματα που τους τέθηκαν.

Οφείλουμε να χαρίσουμε ένα μπράβο στους μαθητές μας για τη συμμετοχή τους και την άψογη συμπεριφορά τους σε αυτήν τη συνάντηση, για την οποία πιστεύουμε ότι θα αποτελέσει το έναυσμα για νέες συναντήσεις. Επίσης, ευχαριστούμε τον κύριο Αργυρό  για την ευγενική του πρόθεση να διαθέσει μέρος από τον πολύτιμο χρόνο του, στους μαθητές μας και σε εμάς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *