Πασχαλινές Δημιουργίες

Το σχολείο μας την τελευταία εβδομάδα πριν από τις διακοπές του Πάσχα μετατράπηκε σε εργαστήρι δημιουργικότητας και χαράς. Οι τάξεις μας γέμισαν με κορδέλες, πολύχρωμα χαρτόνια, τέμπερες, χρώματα, αυγά και πολύ μεράκι. Βάψαμε “διαφορετικά” αυγά, φτιάξαμε πασχαλινές κατασκευές και όμορφες κάρτες. Τέλος, οι μαθητές έβαψαν και διακόσμησαν λαμπάδες, είτε για τους ίδιους, είτε για να τις χαρίσουν σε αγαπημένα πρόσωπα της οικογένειας τους.

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!!!!

Ρομποτική στο σχολείο μας

Την Τετάρτη 24/4/2024 είχαμε την τιμή και τη χαρά η εκπαιδευτικός Αγγλικών που διδάσκει φέτος στο σχολείο μας, η κυρία Καμμένου Ελένη – Άννα, να μας κάνει την παρουσίαση του προγράμματος ρομποτικής που υλοποίησε με τους μαθητές της Α’ και Β’ τάξης. Το πρόγραμμα ξεκίνησε τον Οκτώβριο στα πλαίσια της πτυχιακής εργασίας της κυρίας Καμμένου.

Μια φορά και έναν καιρό λοιπόν οι μικροί μας φίλοι μαζί με τη δασκάλα τους των αγγλικών ξεκίνησαν ένα ταξίδι προς τη γνώση. Αρχικά, πήγανε στη βιβλιοθήκη και οι μαθητές διάλεξαν ανάμεσα σε άλλα ένα παραμυθάκι με τίτλο «Τα Χριστούγεννα του Σποτ». Συζητήσανε, εξηγήσανε το παραμύθι, βάλανε τα flashcards σε σωστή χρονική σειρά και μιλήσανε για τις χριστουγεννιάτικες ρουτίνες. Τα Χριστούγεννα πέρασαν και ήρθε η ώρα οι μαθητές να ακονίσουν ακόμα πιο πολύ το μυαλό τους. Ασχοληθήκαν λοιπόν, με την εκπαιδευτική ρομποτική.  Αρχικά, εξασκήθηκαν φτιάχνοντας δύο ρομποτάκια, ένα ρομπότ κατάσκοπο και ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο τον «Κεραυνό Μακ κουίν». Έπειτα, αποφάσισαν να κατασκευάσουν σε ρομποτάκι τον πρωταγωνιστή του παραμυθιού. Ο Σποτ λοιπόν ήταν η κατασκευή τους καθώς ο σκύλος είναι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου. Στη συνέχεια, τα παιδιά συμμετείχαν σε βιωματικό εργαστήρι το οποίο αφορούσε τον σχολικό εκφοβισμό και τη φιλία. Η εκπαιδευτική ρομποτική θύμισε στα παιδιά την αξία της συνεργασίας και της φιλίας. Ρομποτική και STEM άνοιξαν τον δρόμο, ώστε να αποκτήσουν εφόδια που είναι απαραίτητα στη σύγχρονη εποχή που ζούμε.

 

Πατουσάκια Ευγενικά , ίσα μα διαφορετικά.

Διαβάσαμε το παραμύθι “Πατουσάκια ευγενικά, ίσα μα διαφορετικά” ζωγραφίσαμε και σχηματίσαμε τη λέξη ” ΙΣΟΤΗΤΑ” και τη στολίσαμε με πατουσάκια. Βγάλαμε το συμπέρασμα ότι όλα τα παιδιά είναι μεταξύ τους ίσα χωρίς καμιά εξαίρεση. Δεν πρέπει να κοροϊδεύουμε κάποιον που είναι από ξένη χώρα, δεν προσβάλλουμε τον φίλο μας που μπορεί να μην έχει την οικονομική δυνατότητα να αγοράσει καινούρια ρούχα ή παπούτσια, δεν φοβόμαστε να καθίσουμε δίπλα σε κάποιον που έχει διαφορετικό χρώμα δέρματος. Προσπαθούμε να νιώσουμε τα συναισθήματα και τις ανησυχίες κάθε παιδιού και να του φερόμαστε με αγάπη , σεβασμό και κατανόηση. Στη συνέχεια, μιλήσαμε για τον σχολικό εκφοβισμό και με αφορμή την αξία της ισότητας αναλύσαμε τη σημασία των δικαιωμάτων των παιδιών.

20240415 104859 677x1024 1

20240415 113214 1024x475 1

52cbafd8 b140 4a0b 9ef5 7205979fc09ebbe4c1ac 18dd 4145 b5cc 17283b55b9d6