Feed
Άρθρα
Σχόλια

Αγαπητοί γονείς, από τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου, ξεκίνησε πάλι το Δημοτικό Σχολείο. Η διαφορά σε σχέση με τον Ιούνιο, είναι ότι η μάσκα πλέον είναι υποχρεωτική για όλους μας στους χώρους του κτιρίου του σχολείου.

Οι μαθητές/τριες θα μπορούν να έρχονται στον χώρο του σχολείου από τις 8 πμ.

Οι τάξεις Α΄, Β΄, Δ΄, θα προαυλίζονται ανατολικά (πλακόστρωτο προσευχής, γήπεδο μπάσκετ, ανατολικό τμήμα κερκίδων). Οι τάξεις Γ΄, Ε΄, Στ΄, θα προαυλίζονται στα δυτικά της αυλής (κυβόλιθοι γύρω από το κυλικείο, χώρος πίσω από το Νηπιαγωγείο, γήπεδο χάντμπολ, δυτικό τμήμα κερκίδων). Οι τάξεις θα έχουν διαφορετικά διαλείμματα, έτσι ώστε να μην συνωστίζονται οι μαθητές.

Πρώτα θα κάνουν διάλειμμα οι Α΄, Β΄, Γ΄ τάξεις και στη συνέχεια οι Δ΄, Ε΄, Στ΄.

Η λήξη των μαθημάτων από τη Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου, θα γίνεται ως εξής:

Α΄ τάξη στη 1.00 – Β΄ τάξη στη 1.05 – Γ΄ τάξη στη 1.10

Δ΄ τάξη στη 1.15 Ε΄ και ΣΤ΄ στη 1.20

Θα σας παρακαλέσω, όσοι γονείς/κηδεμόνες περιμένετε στο πεζοδρόμιο, να έχετε μάσκα και να κρατάτε την απαιτούμενη απόσταση 1,5 μέτρου μεταξύ σας.

Το Ολοήμερο Πρόγραμμα θα λειτουργήσει από την Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου με πλήρες ωράριο και με δύο τμήματα. Όσοι γονείς επιθυμούν, μπορούν να εγγράψουν το παιδί τους στο Ολοήμερο.

Το κυλικείο θα λειτουργήσει κανονικά, τηρώντας όλους τους υγειονομικούς κανόνες που προβλέπονται. Μπορείτε να επικοινωνείτε τηλεφωνικώς ή από το θυροτηλέφωνο με την υπεύθυνη του κυλικείου.

Οι μαθητές/τριες δεν θα πρέπει να έχουν μαζί τους διάφορα παιχνίδια, μπάλες κτλ., διότι δεν επιτρέπονται στο διάλειμμα τα ομαδικά παιχνίδια με μπάλες, παρά μόνο στο μάθημα της Φυσικής Αγωγής. Επίσης δεν επιτρέπεται από τα παιδιά η χρήση παιχνιδιών ή αντικειμένων που μπορεί να δοθούν από το ένα στο άλλο.

Επίσης όλοι οι μαθητές θα πρέπει να έχουν μαζί τους οπωσδήποτε και ένα ατομικό μπουκάλι με νερό.

Σε περίπτωση που κάποιο παιδί εμφανίσει αδιαθεσία, πυρετό, βήχα ή δυσκολία στην αναπνοή, θα πρέπει να ενημερώνει τους γονείς του και να παραμένει στο σπίτι μέχρι να νιώσει τελείως καλά.

Αν κάποιο παιδί εμφανίσει κάποια συμπτώματα  στο σχολείο, θα θερμομετρηθεί και θα παραμείνει σε ειδικό χώρο καλά αεριζόμενο, μέχρι να έρθουν οι γονείς.

Και στις δύο περιπτώσεις οι γονείς πρέπει να απευθύνονται στον παιδίατρο του παιδιού, ο οποίος θα κρίνει αν χρειάζονται επιπλέον εξετάσεις. 

Ισχύουν όλες οι βασικές οδηγίες από τον ΕΟΔΥ για τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό που προκαλεί τη νόσο COVID-19: 

  • κρατάμε μεταξύ μας απόσταση 1,5 μέτρο, όσο είναι δυνατόν στην αίθουσα, στους διαδρόμους, στη σειρά για τις τουαλέτες, στο κυλικείο, στην αυλή
  • δεν συνωστιζόμαστε, σε κλειστούς ή ανοιχτούς χώρους, με πολλά άτομα
  • πλένουμε τα χέρια μας με κρεμοσάπουνο και άφθονο νερό, ειδικά πριν τη λήψη φαγητού και μετά τη χρήση της τουαλέτας
  • βάζουμε στα χέρια μας αντισηπτικό που υπάρχει σε κάθε τάξη, στο κυλικείο, έξω στην αυλή κοντά στις εισόδους του κτιρίου
  • δεν βάζουμε τα χέρια μας στο στόμα, στη μύτη ή στα μάτια
  • δεν ανταλλάσσουμε ή αγγίζουμε πράγματα που ανήκουν σε άλλους μαθητές (μολύβι, γόμα, τετράδια, βιβλία, παιχνίδια κτλ.)
  • βήχουμε ή φτερνιζόμαστε στον αγκώνα ή σε χαρτομάντιλο το οποίο αμέσως μετά το πετάμε στον κάδο απορριμμάτων
  • πίνουμε νερό από το ατομικό μας μπουκάλι ή παγουρίνο
  • η χρήση της μάσκας είναι πλέον υποχρεωτική για όλους/ες μέσα στους χώρους του σχολείου (αίθουσες, διάδρομοι, τουαλέτες, κυλικείο). Δεν είναι υποχρεωτική η μάσκα στα διαλείμματα, στη Γυμναστική, κατά τη διάρκεια της σίτισης στο Ολοήμερο.
  • Σημείωση: Από τις 26 Οκτωβρίου είναι υποχρεωτική η χρήση της μάσκας και κατά την ώρα των διαλειμμάτων. Προβλέπεται διάλειμμα μάσκας μέσα στην τάξη ή στο διάλειμμα υπό την εποπτεία των εκπαιδευτικών.

Σχετικά με τη χρήση της μάσκας θα πρέπει να προσεχθούν κάποια σημεία.

  • Πολύ σημαντικό είναι να δίνουμε στο παιδί μας μάσκα που να είναι στο κατάλληλο μέγεθος για το πρόσωπο του παιδιού μας.
  • Είναι καλό οι μαθητές/τριες να έχουν μαζί τους καθημερινά δύο (2) μάσκες, υφασμάτινες πολλών χρήσεων ή χειρουργικές μιας χρήσης και να έχουν για κάθε μάσκα τη δική της ξεχωριστή θήκη. Η θήκη μπορεί να είναι είτε μιας χρήσης (χαρτοσακούλα, πλαστική σακούλα) είτε μπορεί να είναι από σκληρή επιφάνεια που πρέπει όμως να καθαρίζεται με αντισηπτικό κάθε μέρα.
  • Μπορούμε να προμηθεύσουμε το παιδί μας με ένα τσαντάκι (π.χ. μπανάνα) μέσα στο οποίο θα μπορεί να τοποθετεί τις θήκες του με τις μάσκες κτλ. και να το παίρνει μαζί του στο διάλειμμα. Με αυτό τον τρόπο θα έχει τακτοποιημένα τα πράγματά του και δεν θα τα χάνει ούτε θα τα αφήνει σε ακατάλληλο σημείο.
  • Σε περίπτωση που η μάσκα ενός παιδιού χαλάσει,  λερωθεί ή χαθεί στο σχολείο, ο/η εκπαιδευτικός της τάξης θα δώσει στο παιδί μία καινούρια μάσκα μιας χρήσης και στο κατάλληλο μέγεθος, από τις μάσκες που έχει αγοράσει το σχολείο.

Όπως καταλαβαίνετε, όλοι θα πρέπει να προσαρμοστούμε και να ακολουθήσουμε κάποιους κανόνες που ίσως μας φαίνονται πολύπλοκοι και κουραστικοί. Μέχρι τώρα οι μαθητές/τριες ακολουθούν πολύ πιστά τους κανόνες υγιεινής και μαθαίνουν γρήγορα τη σωστή συμπεριφορά. Σε αυτό σίγουρα έχετε συμβάλει και θα συνεχίσετε να συμβάλλετε εσείς οι γονείς.

Οι γονείς/κηδεμόνες πριν έρθουν στο  σχολείο για να πάρουν κάποια βεβαίωση κτλ., θα πρέπει να επικοινωνούν πρώτα τηλεφωνικά με τον διευθυντή του σχολείου. Για την επικοινωνία σας με τους/τις εκπαιδευτικούς των τάξεων και τον δ/ντή του σχολείου, θα πρέπει να τηλεφωνείτε στο σχολείο στο τηλ. 2310 715338.

Αφήστε μια απάντηση

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων