Feed
Άρθρα
Σχόλια

Αγαπητοί γονείς

Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για τη συνεργασία σας ειδικά αυτή τη δύσκολη περίοδο. Τα παιδιά χρειάζονται τη βοήθεια και τη συνεχή επίβλεψή σας, όχι μόνο επειδή δεν είναι εξοικειωμένα με την εξ αποστάσεως διδασκαλία, αλλά και για τους λόγους που όλοι καταλαβαίνουμε.

Η εξ αποστάσεως διδασκαλία, υπό κανονικές συνθήκες, είναι υποστηρικτική της διδασκαλίας που γίνεται στο σχολείο.

Όλοι οι εκπαιδευτικοί επίσης κατανοούμε το γεγονός ότι πολλές οικογένειες δεν διαθέτουν τον απαιτούμενο  τεχνολογικό εξοπλισμό ή σταθερή σύνδεση στο διαδίκτυο.

Γι΄ αυτούς τους λόγους οι εκπαιδευτικοί των τάξεων δεν θα προχωρήσουν στην ύλη, αλλά θα αρκεστούν στην εμπέδωση της ήδη διδαχθείσας ύλης.

Οι εκπαιδευτικοί θα συνεχίσουν, όπως μέχρι τώρα, με την αποστολή εργασιών στους μαθητές μέσω των email. Στόχος όμως είναι η δημιουργία και η λειτουργία των λεγόμενων ηλεκτρονικών τάξεων. Οι ηλεκτρονικές τάξεις είναι ιστότοποι –πλατφόρμες , όπου ο εκπαιδευτικός μπορεί να αναρτήσει εργασίες, δραστηριότητες, ασκήσεις,  με πιο εμπλουτισμένο και διαδραστικό περιεχόμενο. Επιπλέον ο μαθητής μπορεί να επικοινωνεί άμεσα με τον εκπαιδευτικό που με τη σειρά του μπορεί να ελέγχει και να απαντά στον μαθητή.

Αυτός είναι και ο λόγος που σας ζητήθηκε να δημιουργήσετε για τα παιδιά σας λογαριασμό στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (ΠΣΔ), έτσι ώστε αυτά να μπορούν να κάνουν είσοδο στην πιο σύγχρονη και εξελιγμένη ηλεκτρονική πλατφόρμα που ονομάζεται e-me (διαβάζεται ι-μι) στη διεύθυνση https://e-me.edu.gr

Μέχρι τώρα 115 μαθητές/τριες  έχουν αποκτήσει  λογαριασμό Π. Σχολικού Δικτύου. Κρατήστε τους κωδικούς του παιδιού σας (Όνομα χρήστη, Κωδικό πρόσβασης, καθώς και το email του Σχολικού Δικτύου) για όλη τη σχολική ζωή του παιδιού σας.

Όπως θα διαπιστώσατε κι εσείς, το ΠΣΔ δεν μπορεί να αντεπεξέλθει στον μεγάλο φόρτο που δέχεται αυτές τις ημέρες.

Ειδικά η ηλεκτρονική πλατφόρμα  e-me είναι πρακτικά αδύνατο για την ώρα να εμπλουτιστεί με περιεχόμενο και δραστηριότητες.

Γι αυτό το λόγο υπάρχει εναλλακτικά η δυνατότητα και να σας ζητηθεί από τους εκπαιδευτικούς  να χρησιμοποιήσετε μία άλλη ηλεκτρονική  πλατφόρμα, την eClass (ι-κλας), στη διεύθυνση http://dim-gefyr.thess.sch.gr/eclass/

Εδώ θα πρέπει να προσέξετε, ότι η είσοδος στην ηλεκτρονική τάξη eClass θα γίνεται με διαφορετικούς κωδικούς από αυτούς που σας δόθηκαν από το Σχολικό Δίκτυο. Οι κωδικοί σας για την είσοδο στην eClass θα δοθούν και θα αποσταλούν στο email σας από το σχολείο.

Συγνώμη για το μακροσκελές κείμενο.

Για οποιαδήποτε ερώτηση έχετε, τηλεφωνήστε στο σχολείο ή στείλτε email στο: mail@dim-gefyr.thess.sch.gr

1 Απριλίου 2020,  ο διευθυντής του σχολείου

Αφήστε μια απάντηση

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων