Feed
Άρθρα
Σχόλια

Τη σχ. χρονιά 2014-2015 το σχολείο μας υλοποίησε δράσεις ευαισθητοποίησης των μαθητών/τριών του στο πλαίσιο του προγράμματος “Κοινωνικό σχολείο”.

Στόχος μας είναι μέσα από διάφορες δράσεις, και με ενεργό συμμετοχή των παιδιών των εκπαιδευτικών, των γονέων αλλά και άλλων φορέων, να προσφέρει εμπειρίες που είναι απαραίτητες για τους μαθητές και τις μαθήτριες ώστε να εξελιχθούν σε υγιείς και ενεργούς πολίτες.

Αρχίζοντας από τον άξονα ” Άθληση-Δια βίου άσκηση” μέσα από αθλητικές δραστηριότητες καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς προσπαθήσαμε να δώσουμε το μήνυμα της ισότητας, της ιδιαιτερότητας κάθε μαθητή καθώς και ένα αντιρατσιστικό πνεύμα.

Επόμενος άξονας “Διατροφή”.Με δράσεις-ημερίδες-θεατρικό-κουκλοθέατρο έγινε αντιληπτό πόσο σημαντική είναι η διατροφή για την υγεία μας.

“Ασφαλής πλοήγηση στο διαδίκτυο” ο επόμενος στόχος μας.Μέσα από ενημέρωση από ειδικό ψυχολόγο οι μαθητές και οι μαθήτριες μας προβληματίστηκαν.Παρακολούθησαν σχετικά θέματα στο διαδίκτυο έκαναν τη δική τους εργασία.

“Πρόληψη ατυχημάτων” ο άλλος μας άξονας.Στο σχολείο έγινε λόγος για την πρόληψη ατυχημάτων από την πυροσβεστική υπηρεσία.

Επίσης οργανώθηκαν ημερίδες και παιχνίδια για την καταπολέμηση του φαινομένου της βίας και του χουλιγκανισμού.

Φέτος στο σχολείο μας λειτούργησε σχολή Γονέων για την παροχή γνώσεων αλλά και στήριξης των γονέων από ειδικούς επιστήμονες που σκοπό είχε τον προβληματισμό και άμβλυνση.

 

 

Άθληση-Δια βίου μάθηση.

ΑΘΛΗΣΗ-ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΑΣΚΗΣΗ 1

 

 

ΑΘΛΗΣΗ-ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΑΣΚΗΣΗ 2

 

Διατροφή

ΔΙΑΤΡΟΦΗ 4

ΔΙΑΤΡΟΦΗ 1

ΔΙΑΤΡΟΦΗ 2

ΔΙΑΤΡΟΦΗ 3

Πρόληψη Ατυχημάτων

 

 

ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ 1

ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ 2

ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ 3

Ενδοσχολική Βία & Ρατσισμός

ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΗ ΒΙΑ 1
 

ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΗ ΒΙΑ 2

 

 

 

ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ 1

ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ 2

ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ 4

ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ 3

Αθήνα

08-09-10 Μαϊου 2015

      Μια αξέχαστη εκδρομή στην Αθήνα με τους μαθητές της ΣΤ΄ τάξης. Η πιο καταπληκτική εμπειρία ήταν η επίσκεψη στην παλιά Βουλή.Όλη η ιστορία της Ελλάδας μπροστά στα μάτια μας.Συγκίνηση, περηφάνια, πλήθος συναισθημάτων.Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν, με την επίσκεψη στο Αττικό Πάρκο, με τη βόλτα στο κέντρο της Αθήνας, με την επίσκεψη στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και την παρέλαση των τσολιάδων. Όλα ήταν απίθανα.Περάσαμε υπέροχα.

ΑΘΗΝΑ

Αθλητικές δραστηριότητες

   Στις 09-06-2015 έγιναν οι αθλητικές δραστηριότητες του σχολείου μας.Τα παιδιά έπαιξαν παιχνίδια, χόρεψαν υπέροχα βαλς, ζεϊμπέκικο, παραδοσιακούς χορούς και σύγχρονο χορό με στεφάνια που χόρεψαν οι μαθήτριες της ΣΤ΄ τάξης.

ΛΗΞΗ-ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ 2

ΛΗΞΗ-ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ 1

ΛΗΞΗ-ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ 4

ΛΗΞΗ-ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ 3

ΛΗΞΗ-ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ 5

 Αποφοίτηση ΣΤ΄ τάξης

   Τέλος στις 12-06-2015 η ΣΤ΄ τάξη αποχαιρέτισε το Δημοτικό Σχολείο μετά από 6 χρόνια φοίτησης με μια ωραία γιορτούλα με καλεσμένους τους παλιούς δασκάλους τους και γονείς.  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων