Έναρξη Νέας Σχολικής Χρονιάς

Αγαπητοί Γονείς κ΄ Κηδεμόνες των μαθητών/τριών του Σχολείου μας,

Σας ευχόμαστε χαρούμενη και δημιουργική τη νέα σχολική χρονιά 2020-2021. Η ελπίδα και ο ενθουσιασμός παρά τις διαφαινόμενες συνθήκες μαζί με πολλά χαμόγελα να σηματοδοτούν τη νέα σχολική χρονιά.

Αγαπητοί μας Γονείς σύμφωνα με την 113701/ΓΔ4/2-9-2020 του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τα παρακάτω:

Οι εκπαιδευτικοί, οι μαθητές, το κάθε είδους προσωπικό, καθώς και οι επισκέπτες σε όλες τις σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, υποχρεούνται να φέρουν προστατευτική μη ιατρική μάσκα σε όλους τους εσωτερικούς χώρους των σχολείων.

    Η λειτουργία των σχολικών μονάδων γίνεται τηρουμένων των παρακάτω κανόνων:

α. Είναι υποχρεωτική η χρήση προστατευτικής μη ιατρικής μάσκας στους εσωτερικούς χώρους.

β. Αποφυγή συγχρωτισμού.

γ. Συχνός καθαρισμός των χεριών με χρήση νερού και σαπουνιού ή με αλκοολούχο αντισηπτικό διάλυμα.

δ. Καθαρισμός αιθουσών, επιφανειών και εξοπλισμού μετά από κάθε χρήση και εξασφάλιση επαρκούς φυσικού αερισμού των αιθουσών.

ε. Ύπαρξη αλκοολούχου αντισηπτικού διαλύματος.

Οι εκπαιδευτικοί  του σχολείου μας φροντίζουν ώστε να λαμβάνονται όλα τα κατάλληλα μέτρα ασφάλειας και προφύλαξης μαθητών και εκπαιδευτικών, σύμφωνα με τα ανωτέρω και βάσει των οδηγιών της Διεύθυνσης της Δημόσιας Υγείας του Υπουργείου Υγείας και του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας.

Την Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020 θα τελεστεί αγιασμός στις 10.00 π.μ. για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Οι μαθητές θα βρίσκονται στον χώρο του σχολείου από τις 9.30 π.μ., φροντίζοντας να έχουν μαζί τους μάσκα και νερό. Ο αγιασμός θα τελεστεί στον χώρο του προαυλίου, χωρίς την παρουσία γονέων,  και μετά το πέρας του οι μαθητές θα μπουν στις τάξεις για μια πρώτη γνωριμία με τους δασκάλους τους. Την πρώτη μέρα θα δοθούν υπεύθυνες δηλώσεις στους μαθητές για την σίτιση και οδηγίες για την επόμενη ημέρα. 

Το ημερήσιο σχολικό πρόγραμμα θα ανακοινώνεται καθημερινά μέχρι την πλήρη στελέχωση του σχολείου από εκπαιδευτικούς. 

Επίσης σας ενημερώνουμε ότι το κυλικείο δεν θα λειτουργήσει, γι αυτό και οι μαθητές θα πρέπει να φέρουν μαζί τους φαγητό και νερό.

 

            Η Δ/ΝΤΡΙΑ

             Κόκιου Μαρία

Έναρξη Νέας Σχολικής Χρονιάς