Ευχές για καλό καλοκαίρι!

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες, 

Αγαπημένοι μας μαθητές και μαθήτριες,

Θα ήθελα να εκφράσω τις ευχαριστίες μου σε όλους εκείνους που συνέβαλαν, και αυτήν τη σχολική χρονιά, στην εύρυθμη και απρόσκοπτη λειτουργία του σχολείου μας, γιατί πιστεύω ότι τα εύσημα στους ανθρώπους πρέπει να απονέμονται. 

Επιτρέψτε μου, πρώτα και πάνω απ’ όλους να εκφράσω τις ευχαριστίες μου προς όλους τους συναδέλφους μου, που δε φείδονται χρόνου και μόχθου στην υπηρέτηση του σχολείου μας, σε μια περίοδο που η κρίση δεν παρέλειψε να χτυπήσει και την πόρτα του σχολείου μας. Οι άοκνες συλλογικές προσπάθειες, η αγάπη για τους μαθητές τους και η παραδειγματική ευσυνειδησία τους, με την οποίαν επιτέλεσαν το παιδαγωγικό και διδακτικό τους έργο, σε μια ιδιαίτερη και ιδιαίτερα δύσκολη χρονιά, τους οδήγησε στην επίτευξη των αρχικών τους στόχων. Επίσης θα πρέπει να ευχαριστήσουμε τον υπεύθυνο Συντονιστή Εκπαιδευτικού Έργου του Σχολείου μας κ. Σακκούλη Δημήτριο για το συμβουλευτικό του έργο, τις παρεμβάσεις και τις παροτρύνσεις για την αντιμετώπιση των επιμέρους προβλημάτων του εκπαιδευτικού μας έργου και κυρίως κατά το διάστημα της καραντίνας.

Πάνω απ’ όλα ευχαριστώ τον Πρόεδρο της Τ.Κ. Γαβαλούς κ. Ανδρέα Γούλα για την αμέριστη συμπαράστασή του στο έργο μας και για την παρουσία του στην επίλυση προβλημάτων που ανέκυψαν κατά την διάρκεια του σχολικού έτους. Επίσης θερμές ευχαριστίες οφείλουμε όλοι στην Πρόεδρο και τα μέλη του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του σχολείου μας που με τη αμέριστη καθημερινή επικοινωνία και συνεργασία καταφέραμε να δώσουμε στο σχολείο την εικόνα που του αξίζει στη μικρή κοινωνία τού χωριού μας. Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο Γαβαλιωτών Αθήνας κ. Άρη Σουφλή για την ηθική και έμπρακτη βοήθεια που μας πρόσφερε όταν χρειάστηκε.

Δεν είναι τυχαίο το ότι άφησα στο τέλος τις οφειλόμενες ευχαριστίες μου σε όλους εσάς τους γονείς για την εποικοδομητική συνεργασία που είχαμε. Εκφράζω, λοιπόν τις πιο βαθιές και ειλικρινείς ευχαριστίες μου σε όλους σας, ως τους πιο πολύτιμους συνεργάτες του σχολείου μας ώστε να καταφέρουμε να προσφέρουμε το καλύτερο στα παιδιά σας .

Ιδιαιτέρως όμως οφείλω να ευχαριστήσω τη μαθητική κοινότητα του σχολείου μας, για την οποία οφείλω να τονίσω ότι νιώθουμε πραγματικά περήφανοι . Αδράξαμε όλοι την ευκαιρία της αρμονικής συνύπαρξης, αφουγκραστήκαμε τις ανάγκες και τη διαφορετικότητα των μαθητών και κυρίως προστατεύσαμε τα δικαιώματά τους οριοθετώντας τις υποχρεώσεις μέσα από τον εσωτερικό κανονισμό λειτουργίας του σχολείου.

Δεν θα ήθελα να προβώ σε απαρίθμηση των όσων έχουν γίνει κατά τη διάρκεια της φετινής σχολικής χρονιάς, γιατί απλά θεωρώ υποχρέωση και καθήκον μας να τα πράξουμε. Θεωρώ όμως ότι είχαμε προγραμματίσει και θα είχαμε πράξει ακόμη περισσότερα αν οι συνθήκες μας το επέτρεπαν, καθώς πιστεύουμε πως όταν όλα γύρω μας αλλάζουν, τα σχολεία δεν μπορούν και δεν πρέπει να παραμένουν στάσιμα, σε μεθόδους και πρακτικές ξεπερασμένων εποχών. 

Και τώρα παρακαλώ να μου επιτρέψετε να απευθύνω λίγα λόγια στους φετινούς τελειόφοιτους μαθητές της Στ’ τάξης. 

Αγαπημένα μας παιδιά, το σχολείο μας σας δίδαξε γνώσεις και αρετές. Πιστεύουμε πως προσπαθήσαμε να σας δώσουμε όλα εκείνα τα εφόδια που θα σας χρειαστούν στη ζωή σας. Να δίνετε αξία στους ανθρώπους. Να έχετε την ικανότητα να ξεχωρίζετε το καλό από το κακό και να επιλέγετε το μονοπάτι της αρετής με οδηγό τη δική σας πυξίδα, τις δικές σας αρχές και αξίες.

Έχετε όλα, όσα χρειάζεται ένας άνθρωπος για να καθορίσει το μέλλον του. Φτάνει, να πιστέψετε στον εαυτό σας και στις δυνατότητές σας. ΜΟΝΟ εσείς μπορείτε να καθορίσετε την τύχη σας. Καλή σταδιοδρομία, υγεία και προκοπή. Με την αγάπη όλων μας.

Τέλος εύχομαι ολόψυχα σε όλους καλό καλοκαίρι.

Σας ευχαριστώ

Η Δ/ΝΤΡΙΑ

ΚΟΚΙΟΥ ΜΑΡΙΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *