Παγκόσμια Ημέρα Ζώων

Ο τρόπος που φερόμαστε στα ζώα δείχνει το επίπεδο της ανθρωπιάς και του πολιτισμού μας. Η Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων είναι μία ημέρα που μας υπενθυμίζει ότι στον πλανήτη υπάρχουν και τα μη ανθρώπινα όντα τα οποία αποτελούν φορείς δικαιωμάτων και αξίζουν το σεβασμό μας. Είναι μια ημέρα που μας υπενθυμίζει ότι κάθε ζωντανός οργανισμός που ζει και αναπνέει έχει σημαντική θέση στο κύκλο της ζωής. Η αναγνώριση των δικαιωμάτων των ζώων, η προστασία της ευζωίας τους και η εξάλειψη της κακοποίησης τους αποτελούν στοιχεία πολιτισμού για μία χώρα.

Παγκόσμια Διακήρυξη Δικαιωμάτων των Ζώων

Στην τάξη μας είχαμε μια ξεχωριστή “προσκεκλημένη” για να μας παρουσιάσει τα δικαιώματα των ζώων αλλά και το σεβασμό που αξίζουν από τους ανθρώπους. Η καφέ αρκούδα, είδος υπό εξαφάνιση, μας παρουσίασε την παγκόσμια διακήρυξη δικαιωμάτων των ζώων και παρέα με τους φίλους της, άγρια και υπό εξαφάνιση ζώα, μας ενημέρωσε, μας ευαισθητοποίησε και μας προβλημάτισε.

Καφέ Αρκούδα - Είδος υπό εξαφάνιση

Καφέ Αρκούδα – Είδος υπό εξαφάνιση

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Δ’ τάξης είχαν την ευκαιρία μέσω της τρισδιάστατης προβολής της Google να “συνυπάρξουν” με άγρια και οικόσιτα ζώα και να διασκεδάσουν.

Αράβικο Άλογο

Αράβικο Άλογο

Τίγρη της Βεγγάλης

Τίγρη της Βεγγάλης

Αυτοκρατορικός Πιγκουίνος

Αυτοκρατορικός Πιγκουίνος

Καριμπού - Τάρανδος

Καριμπού – Τάρανδος

Βασιλικός Πύθωνας

Βασιλικός Πύθωνας

Γιγαντιαίο Panda

Γιγαντιαίο Panda

Τέλος, δεν παραλείψαμε να δημιουργήσουμε και το δικό μας ζωάκι που είναι υπέρ της αποταμίευσης! Το αγαπήσαμε εξίσου!!

Ελέφαντας - Κουμπαράς

Ελέφαντας – Κουμπαράς