ΕΛΠΙΔΑ ΙΙ. Η ιστορία της ενεργούς μνήμης της Ευρώπης. Εκείνοι που αντιστάθηκαν στο Χίτλερ.

DSC05433

DSC05429

DSC05430

DSC05431

DSC05432

DSC05440Οι μαθητές και οι μαθήτριες του ΣΤ΄ 1 τάξης του σχολείου μας πήραν μέρος στην εκδήλωση μνήμης για τα θύματα του ναζισμού μετά από πρόσκληση των διοργανωτών του Δήμου Χαϊδαρίου (ο Δήμος Χαϊδαρίου, ως μαρτυρικός Δήμος στην Ευρώπη, διαχειρίζεται με ποικίλες εκδηλώσεις ιστορικής μνήμης την ένδοξη πορεία των αξιών της Δημοκρατίας, της Ελευθερίας και του Σεβασμού των ανθρώπινων δικαιωμάτων καθώς και τις παραβιάσεις τους από το ναζισμό), μιας και είχαν εκπονήσει ένα καινοτόμο πρόγραμμα της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Αντιπροσωπείας στην Ελλάδα (TEACHERS4EUROPE ) με τίτλο “Σα βγεις στον πηγαιμό για την Ευρώπη”.
Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να δείξουν τη δουλειά τους σε μαθητές δύο άλλων δημοτικών σχολείων και να κάνουν και τους άλλους μαθητές συμμέτοχους στη νέα γνώση και εμπειρία.
Μίλησαν για τις αξίες που υιοθέτησε η Ε.Ε και αφορούν στο σεβασμό, την αλληλεγγύη, την ειρήνη, την ισότητα, την αδελφοσύνη μεταξύ των λαών. Πήραν μέρος σε δρώμενα, εξέφρασαν τις απόψεις τους στο ακροατήριο, διασκέδασαν κι έμαθαν πολλά μέσα στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Χαϊδαρίου. Μπράβο παιδιά!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *