Μια ξεχωριστή άσκηση σεισμού

Την Τετάρτη 17 Απριλίου 2013 το Σχολείο μας έκανε μια ξεχωριστή άσκηση σεισμού. Ήταν ξεχωριστή γιατί πραγματοποιήθηκε με τη βοήθεια ειδικών από την Πολιτική Προστασία και τον Πυροσβεστικό Σταθμό Περιστερίου.

Μαζευτήκαμε το πρωί όλοι στην αίθουσα εκδηλώσεων του Σχολείου και αφού ενημερωθήκαμε  από τους ειδικούς για τους σεισμούς , μάθαμε πολύ σημαντικά πράγματα για το πώς πρέπει να προετοιμαστούμε πριν γίνει κάποιος σεισμός , αλλά και πώς πρέπει να συμπεριφερθούμε κατά τη διάρκειά του . Μάθαμε ακόμα και τον Ευρωπαϊκό Αριθμό Έκτακτης Ανάγκης , το 112 .

Στη συνέχεια ανεβήκαμε στις αίθουσες και ακολούθησε άσκηση σεισμού. Όλοι οι μαθητές ακολούθησαν  τις οδηγίες των δασκάλων τους  και ,αφού μπήκαν  κάτω από τα θρανία όσο διαρκούσε ο υποτιθέμενος σεισμός , στη συνέχεια βγήκαν με τάξη  από τις εξόδους , που όλοι πια έχουμε μάθει, έξω στο προαύλιο.

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για τους σεισμούς με ένα διασκεδαστικό τρόπο κάντε κλικ στη σελίδα του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (Ο.Α.Σ.Π .).