Άρθρα για Δεκέμβριος, 2021
Οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Φουρνάς σε συνεργασία με το νηπιαγωγείο Φουρνάς κατασκεύασαν χριστουγεννιάτικα ημερολόγια, τα οποία πούλησαν στους κατοίκους του χωριού. Δώρισαν επίσης ένα ημερολόγιο στους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Μεσοχωρίου-Πλατάνου και στο Νηπιαγωγείο Φουρνάς. Ευχαριστούμε πολύ τη νηπιαγωγό κ. Γεωργία Κουτσολέλου για την πολύτιμη βοήθειά της στην κατασκευή τους, τον κ. Νίκο Βαγγελά… (συνέχεια…)
Το Δημοτικό Σχολείο Φουρνάς και οι μαθητές του βραβεύτηκαν για το περσινό πρόγραμμα που πραγματοποίησαν με την περσινή δασκάλα κ. Σακκά, με τίτλο “Το αποτύπωμα του 1821 στον τόπο μου”. Συγχαρητήρια στην εκπαιδευτικό και σε όλους τους μαθητές για αυτή την διάκριση. Η βράβευση του σχολείου έγινε στη Λαμία στις 15/4/22 όπου η Περιφέρεια Στερεάς… (συνέχεια…)
Οι μαθητές του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού Σχολείου Φουρνάς συνέβαλαν στη δράση του Make a wish και αγόρασαν το προσωπικό τους αστεράκι με το οποίο μαζεύονται χρήματα για τα παιδιά του Make a wish, δείχνοντας τη φιλανθρωπία τους απέναντι σ’ όσους έχουν ανάγκη τη βοήθειά μας. Επίσης θα πάρουν μέρος στο διαγωνισμό ζωγραφικής που πραγματοποιεί… (συνέχεια…)
Εργαστήριο Δεξιοτήτων “Γίνε ο ήρωας του Διαδικτύου”
Συντάκτης: Παπαναστασίου Αργύριος | Κάτω από: Εκπαιδευτικά προγράμματαΟι μαθητές του σχολείου μας φέτος πραγματοποιούν τα εργαστήρια δεξιοτήτων, μία νέα ενότητα στα σχολεία. Το πρώτο πρόγραμμα που υλοποιούν αφορά το ασφαλές διαδίκτυο και συγκεκριμένα υλοποιούν το πρόγραμμα “Γίνε ο ήρωας του διαδικτύου”. Το παραπάνω πρόγραμμα αφορά τη διαδικτυακή απάτη, τους κινδύνους του διαδικτύου και τους τρόπους με τους οποίους τα αντιμετωπίζουμε. Ενημερώθηκαν για… (συνέχεια…)
Οι μαθητές του σχολείου μας για να αποχαιρετήσουν το φθινόπωρο έκαναν κατασκευές με φθινοπωρινά φύλλα. Η φαντασία τους κάλπασε και δημιούργησαν ονειρεμένες κατασκευές!!!
Διαδικτυακή ξενάγηση στο Μουσείο Ελληνικής Παιδείας
Συντάκτης: Παπαναστασίου Αργύριος | Κάτω από: Εκπαιδευτικά προγράμματαΟι μαθητές του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού Σχολείου Φουρνάς πήραν μέρος σε μια διαδικτυακή ξενάγηση του Μουσείου Ελληνικής Παιδείας. Σε αυτή τη συνάντηση οι μαθητές ξεναγήθηκαν διαδικτυακά στους χώρους του Μουσείου και σε έναν χώρο ο οποίος αναπαριστούσε μία παλιά σχολική τάξη. Ενημερώθηκαν για τον τρόπο λειτουργίας ενός σχολείου στα παλιότερα χρόνια και μιας παλιάς… (συνέχεια…)
Οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Φουρνάς παρακολούθησαν διαδικτυακά την θεατρική παράσταση “Μια γιορτή στου Νουριάν” από τη θεατρική ομάδα “Συντεχνία του γέλιου”. Το έργο ήταν μία πολύ ωραία κωμωδία, που στέλνει πολλά και σημαντικά μηνύματα σχετικά με τη διαφορετικότητα των ανθρώπων και τις ανθρώπινες συμπεριφορές απέναντι στο συνάνθρωπο. Το χαρήκαμε όλοι πολύ! Οι μαθητές στο… (συνέχεια…)
Στις 17/11/2021 οι μαθητές του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού Σχολείου Φουρνάς πραγματοποίησαν σχολική γιορτή για την ημέρα της 17ης Νοεμβρίου του 1973 στο Πολυτεχνείο. Απήγγειλαν ποιήματα, διάβασαν το χρονικό εκείνης της μέρας και τραγούδησαν τραγούδια συνδεδεμένα με εκείνη τη μέρα. Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές των σχολείων μας.
Οι μαθητές του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού Σχολείου Φουρνάς πραγματοποίησαν σχολική γιορτή στις 27/10/2021 για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. Διάβασαν το χρονικό της 28ης Οκτωβρίου, απήγγειλαν ποιήματα και τραγούδησαν τραγούδια για να τιμήσουν την εθνική μας επέτειο. Στις 28/10/2021 παρακολούθησαν τη δοξολογία, κατέθεσαν στεφάνι στο μνημείο ηρώων και παργματοποίησαν την καθιερωμένη παρέλαση. Συγχαρητήρια σε… (συνέχεια…)