Αρχείο ημέρας 21 Απριλίου 2025

Απρίλιος 2025
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Πασχαλινά Έθιμα από τις Γερμανόφωνες Χώρες – Μια ξεχωριστή δράση στα τμήματα Γερμανικών

Τα τμήματα Γερμανικών του Δημοτικού μας είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν με την κυρία Στέλλα τα πασχαλινά έθιμα των γερμανόφωνων χωρών όπως το κυνήγι αυγών, το πασχαλινό δέντρο και το περίτεχνο στόλισμα των αυγών.

 

Οι μαθήτριες και οι μαθητές μέσα από ζωγραφική, κατασκευές και παιχνίδι εμπλούτισαν το λεξιλόγιό τους και γνώρισαν καλύτερα την κουλτούρα των γερμανόφωνων χωρών.

 

Η δράση κορυφώθηκε με τη δημιουργία των δικών μας πασχαλινών αυγών, τα οποία στολίσαμε στο πασχαλινό δέντρο της πλατείας του νησιού, γεμίζοντας τον χώρο με χρώματα, παιδικά χαμόγελα και εορταστική διάθεση!

Γ. 2a

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην κυρία Αντιγόνη, την κυρία Ροζαλία, τον κύριο Κώστα, καθώς και στη διευθύντριά μας την κυρία Θάλεια, που συνέβαλαν στην υλοποίηση της δράσης!

Καλό Πάσχα! Frohe Ostern!

 

Γ. 2b

Γ. 2c

 

Γ. 2d

Συμμετοχή του σχολείου μας στον 2ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό της ΠΕΚΑΓΕΠΕ “KINDER KREATIV”

Με ενθουσιασμό ολοκληρώθηκε η συμμετοχή του σχολείου μας στον 2ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό «KINDER KREATIV» της ΠΕΚΑΓΕΠΕ, που απευθύνεται σε μαθήτριες και μαθητές που διδάσκονται τη γερμανική γλώσσα.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Στ΄ τάξης, με φαντασία, δημιουργικότητα και πολλή όρεξη, εργάστηκαν ομαδικά και δημιούργησαν την αφίσα με θέμα «Ημερολόγιο γενεθλίων – „Geburtstagskalender“.

Θερμά συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά για τη συμμετοχή τους και την προσπάθειά τους!
Τους ευχόμαστε καλή επιτυχία στον διαγωνισμό!

Γ. 1

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση