Αρχική » STEAM » Μάθημα Αστρονομίας και Τεχνολογίας από τον Καθηγητή Βασίλη Σπαθόπουλο

Σεπτέμβριος 2022
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Μάθημα Αστρονομίας και Τεχνολογίας από τον Καθηγητή Βασίλη Σπαθόπουλο

Εγκαινιάζουμε τις STEAM δράσεις για φέτος με μια τιμητική επίσκεψη του κ. Βασίλη Σπαθόπουλου, Καθηγητή στο Glasgow International College του πανεπιστημίου της Γλασκώβης και συγγραφέα βιβλίων εκλαϊκευμένης επιστήμης. Ο Καθηγητής μας παρουσίασε τον Μηχανισμό των Αντικύθηρων, με εικόνες και με επίδειξη αντιγράφων που κατασκευάστηκαν από το Α.Π.Θ. και το Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας.

Τα παιδιά συμμετείχαν με ερωτήσεις, περιεργάστηκαν τη μινιατούρα του Μηχανισμού και ένα εξάρτημα με γρανάζια. Στη συνέχεια, με τη βοήθεια της κ. Θωμαής που συνόδευε τον κ. Σπαθόπουλο, έφτιαξαν ένα αστρονομικό ρολόι.

Τους ευχαριστούμε πολύ, καθώς νιώσαμε ότι διέθεσαν με πρωτοβουλία και πολλή διάθεση τις γνώσεις τους και τον ενθουσιασμό για την τεχνολογία και την αστρονομία.

Τον κ. Σπαθόπουλο τον γνωρίσαμε πέρσι μέσα από τη διαδικτυακή συμμετοχή μας στο πρόγραμμα We Tribe του Future Myth Project. Επί τη ευκαιρία, προαναγγέλλουμε την έναρξη ενός ακόμη δωρεάν δημιουργικού εργαστηρίου από την ίδια ομάδα με θέμα την Τέχνη και την Αστρονομία. Εκεί μπορούμε να ξανασυναντηθούμε διαδικτυακά με τον κ. Σπαθόπουλο. Αναλυτικότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα θα δοθούν προσεχώς.

Σαν σήμερα

1/9/1946: Οι Έλληνες καλούνται σε δημοψήφισμα και αποφασίζουν με ποσοστό 68% την επάνοδο του Βασιλιά Γεώργιου Β που βρίσκεται εξόριστος στη Βρετανία. Από την ψηφοφορία απέχει το ΚΚΕ.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση