ΠΕΜΠΤΗ 29 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018 : ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΒΑΡΙΚΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Απρ 201820

Το Σχολείο μας  επισκέφτηκε το Βαρικό, ένα χωριό, μέσα σε ένα καταπράσινο τοπίο, στα όρια των Νομών Φλώρινας, Καστοριάς και Κοζάνης. Πρώτος σταθμός της επίσκεψής μας ήταν το Δημοτικό Σχολείο.

Τα παιδιά του σχολείου , μας υποδέχτηκαν με χαρά. Το ίδιο και οι δασκάλες,  που φρόντισαν να μας καλωσορίσουν και να μας ενημερώσουν για την ιστορία του χωριού . Μας ξενάγησαν στους χώρους αυτού του υπέροχου σχολείου.

Ιδιαίτερη εντύπωση μας έκανε ο χώρος της βιβλιοθήκης στον δεύτερο όροφο. Μία αίθουσα πλήρως λειτουργική και εξοπλισμένη  που δύσκολα συναντά κανείς σε άλλο σχολείο.

Μετά ήρθε η ώρα της χαλάρωσης. Όλα τα παιδιά χορέψανε τοπικούς χορούς . Φυσικά ακολούθησαν και κάποιοι μοντέρνοι ρυθμοί…

Δεν θα μπορούσε να λείψει και μια ποδοσφαιρική αναμέτρηση. Κάποιοι μεγαλύτεροι χρησιμοποιούσαν και τα χέρια , αφού δεν υπήρχε διαιτητής….

Η κερκίδα με τους θεατές να παρακολουθούν…

Ανάψαμε κεράκια στον Άγιο Δημήτριο και ενημερωθήκαμε από κάτοικο της περιοχής για την ιστορία του ναού.

Κατόπιν επισκεφτήκαμε το εργαστήρι καλαθοπλεκτικής του κυρίου Στέργιου Μάσσα.

Επίδειξη της τέχνης του πλεξίματος με βέργες.

Κάπου εδώ τελείωσε η εκδρομή μας . Συγκεντρωθήκαμε  στην κεντρική πλατεία του χωριού, περιμένοντας το λεωφορείο. Ευκαιρία για παιχνίδι…

και ξεκούραση….

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το 2ο Δημοτικό Σχολείου Μουρικίου είναι αποτέλεσμα της συνένωσης  των Σχολείων του Φούφα και του Μηλοχωρίου.

Πρωτολειτούργησε τον Ιανουάριο του 2008. Είναι 6/θεσιο και βρίσκεται στο 1ο χλμ Φούφα – Μηλοχωρίου στο νεοσύστατο Δήμο της Εορδαίας.

Τηλέφωνο: 24630 61423
Fax: 24630 61423
e-mail: mail@dim-foufa.koz.sch.gr



Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων