Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018

Σεπ 201828

                         «Ας Κινηθούμε»

Η Διεύθυνση Φυσικής Αγωγής της Γενικής Διεύθυνσης Σπουδών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του ΥΠ.Π.Ε.Θ. εναρμονίζει την 5η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού με την Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού η οποία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018.

Κεντρικός στόχος είναι η δραστηριοποίηση των σχολικών μονάδων ώστε να συμβάλλουν ουσιαστικά στην ενεργοποίηση των μαθητών/τριών για συμμετοχή τους σε οργανωμένες αθλητικές δράσεις εντός του σχολείου. Ο συνδυασμός ψυχαγωγίας και άσκησης θα οδηγήσει στην απόκτηση ενός υγιούς τρόπου ζωής και βελτίωσης της φυσικής κατάστασης των μαθητών/τριών, αποβάλλοντας την αδράνεια και την υποκινητικότητα, που αποτελούν τις κύριες αιτίες αύξησης της παχυσαρκίας στους νέους σε όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες.

Με σύνθημα «ΑΣ ΚΙΝΗΘΟΥΜΕ» προτείνεται οι σχολικές μονάδες να υλοποιήσουν εντός του σχολικού ωραρίου διάφορες αθλητικές δράσεις, όπως  – αερόβιες κινητικές δραστηριότητες τρέξιμο, σκυταλοδρομία, ποδηλασία, σχοινάκι, χορός και ομαδικά αθλήματα. Την ημέρα αυτή δεν θα γίνουν μαθήματα στα σχολεία παρά μόνο αθλητικές δράσεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το 2ο Δημοτικό Σχολείου Μουρικίου είναι αποτέλεσμα της συνένωσης  των Σχολείων του Φούφα και του Μηλοχωρίου.

Πρωτολειτούργησε τον Ιανουάριο του 2008. Είναι 6/θεσιο και βρίσκεται στο 1ο χλμ Φούφα – Μηλοχωρίου στο νεοσύστατο Δήμο της Εορδαίας.

Τηλέφωνο: 24630 61423
Fax: 24630 61423
e-mail: mail@dim-foufa.koz.sch.gr



Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων