Τα Smartphones και τα τάμπλετ κάνουν τα παιδιά παχύσαρκα και νευρικά

Προσοχή!!!

Πρώτη είδηση για σήμερα 29-5-2017 στη Γερμανία

Για τα παιδιά και τους νέους ανθρώπους είναι απαραίτητος ο τεχνολογικός γραμματισμός. Η ανεξέλεγκτη όμως χρήση των Smartphonoes και των τάμπλετ προκαλεί στα παιδιά υπερκινητικότητα, παχυσαρκία και καθώς επίσης οδηγεί σε διαταραχές της συγκέντρωσης και γλωσσικής ανάπτυξης. Αυτό μπορεί να είναι αποτέλεσμα της καθημερινής χρήσης των συσκευών αυτών από παιδιά.

Ein Junge sitzt mit einem Laptop auf seinem Bett und hat die Hände vor das Gesicht geschlagen. (picture alliance / dpa / Horst Ossinger)

Αυτό προκύπτει από μεγάλη έρευνα του Υπουργείου Υγείας της Γερμανίας που έγινε σε μεγάλο αριθμό παιδιών και νέων της χώρας.

Τα αποτελέσματα της έρευνας είναι συγκλονιστικά για τα μωρά μέχρι ενός έτους. Κατά τη διάρκεια της φροντίδας των μωρών τους αν η μητέρα  χρησιμοποιεί τάμπλετ ή κινητό αυτά παρουσιάζουν πολύ συχνά διαταραχές σε σχέση με τον ύπνο και τη διατροφή τους.

Για τα παιδιά μεταξύ δύο και 13 ετών που χρησιμοποιούν τέτοιες συσκευές για πάνω από μία ώρα την ημέρα παρατηρείται υπερκινητικότητα. Επίσης διαπιστώνεται ελλειμματική προσοχή, επιθετικότητα, όπως επίσης και διαταραχές ύπνου και ελλειμματική γνώση στη χρήση ηλεκτρονικών μέσων(;). Το τελευταίο διαφαίνεται σε παιδιά μεταξύ 8 και 14 ετών.

Για τα παιδιά από 13 ετών και πάνω η έρευνα έδειξε ότι έχουν αυξημένη διάθεση στην κατανάλωση γλυκών αναψυκτικών και γλυκών. Και φυσικά υπάρχει αδυναμία χρονικού ελέγχου χρήσης του ιντερνέτ.

Στην έρευνα συμμετείχαν 6.000 παιδιά.

Αφήστε μια απάντηση