Υποστηρίζοντας το παιδί κατά τη μετάβαση στο Γυμνάσιο και στην εφηβεία

Απρ 201620

Στα πλαίσια του προγράμματος μετάβασης από το δημοτικό στο γυμνάσιο«Προχωρώ», πραγματοποιήθηκε ενημερωτική συνάντηση στο σχολείο μας για τους γονείς των μαθητών της ΣΤ΄ τάξης των Δημοτικών Σχολείων Λεβαίας και Φιλώτα με τίτλο: “Υποστηρίζοντας το παιδί κατά τη μετάβαση στο Γυμνάσιο και στην εφηβεία”. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 20 Απριλίου 2016.

Μετάβαση από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο (26) Μετάβαση από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο (31) Μετάβαση από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο (24)

Μετάβαση από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο (12) Μετάβαση από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο (11)

Την όλη εκδήλωση οργάνωσαν η Σχολική μας Σύμβουλος κυρία Στέλλα Κασίδου με τις δασκάλες των δύο τμημάτων της ΣΤ΄ τάξης κυρίες Νίκη Μιχούλη και Δέσποινα Μπομπόλη.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και χαιρέτησε ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας κύριος Κίμωνας Σαββάκης, καθώς επίσης και ο Διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Λεβαίας κύριος Σταύρος Τυρπένος και ο δάσκαλος Γρηγόρης Τόιτος.

Μετάβαση από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο (12)

Ο Κίμωνας Σαββάκης

Ο Κίμωνας Σαββάκης

Γονείς και εισηγητές μαζί με τον Διευθυντή Π.Ε. Φλώρινα Κίμωνα Σαββάκη

Γονείς και εισηγητές μαζί με τον Διευθυντή Π.Ε. Φλώρινα Κίμωνα Σαββάκη

Πρώτη ξεκίνησε η κυρία Κασίδου με την παρουσίαση του προγράμματος από το δημοτικό στο γυμνάσιο “Προχωρώ”. Αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στις ανησυχίες και στα προβλήματα των παιδιών ως προς το νέο σχολείο.

Η Στέλλα Κασίδου

Η Στέλλα Κασίδου

Ακολούθησε η κυρία Άννα Πολατίδου, Σχολική Σύμβουλος Φιλολόγων που μίλησε για τις Αλλαγές και τις Ανάγκες στην εφηβεία: το δράμα του αστακού. Μια παρουσίαση ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα και αποκαλυπτική για την κρίσιμη περίοδο κάθε ανθρώπου, αυτήν της εφηβείας.

Η Άννα Πολατίδου

Η Άννα Πολατίδου

Μετάβαση από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο (24)

Η κυρία Άννα Μπαφίτη, Υπεύθυνη Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων Φλώρινας και βασική συντελεστής στο πρόγραμμα καταπιάστηκε με την επικοινωνία γονέων και εφήβων. Η επικοινωνία με το παιδί που μεγαλώνει: Ρίζες για να ανήκει και φτερά για να πετάξει…

Η Άννα Μπαφίτη

Η Άννα Μπαφίτη

Η επόμενη παρουσίαση του κυρίου Σπύρου Παπαχαρίση, υπεύθυνου του ΣΕΠ-ΚΕΣΥΠ (Κέντρο Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού) της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας είχε να κάνει με τις εκπαιδευτικές δομές του Γυμνασίου. Οι γονείς γνώρισαν έτσι καλύτερα όλα όσα διέπουν τη λειτουργία του ελληνικού γυμνασίου.

Ο Σπύρος Παπαχαρίσης

Ο Σπύρος Παπαχαρίσης

Μετάβαση από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο (005)

 

Το Γυμνάσιο Φιλώτα παρουσιάστηκε διεξοδικά και επιμελημένα από την καθηγήτρια μαθηματικών κυρία Μπούτσκου Παναγιώτα. Όλες οι πτυχές και οι παράμετροι του σχολείου που θα υποδεχτεί τους μαθητές της φετινής μας ΣΤ΄ από την προσεχή σχολική χρονιά.

Η Παναγιώτα Μπούτσκου

Η Παναγιώτα Μπούτσκου

Την εκδήλωση έκλεισαν οι δασκάλες μας κυρίες Νίκη Μιχούλη και Μπομπόλη Δέσποινα. Ενημέρωσαν τους γονείς για όλες τις δράσεις που πραγματοποίησαν με τους μαθητές. Αναφέρθηκαν σε όλα αυτά που διαπίστωσαν από την όλη διαδικασία των τελευταίων μηνών.

Οι δασκάλες Δέσποινα Μπομπόλη και Νίκη Μιχούλη

Οι δασκάλες Δέσποινα Μπομπόλη και Νίκη Μιχούλη

Η κυρία Δέσποινα Μπομπόλη

Η κυρία Δέσποινα Μπομπόλη

Η Νίκη Μιχούλη

Η Νίκη Μιχούλη

Συμπερασματικά: Πρόκειται για μια δράση η οποία ανέδειξε την ανάγκη για την καλύτερη δυνατή προετοιμασία και κατά κάποιο τρόπο “εκπαίδευση” των μαθητών για αυτήν την αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος.

Μετά το πέρας της ενημέρωσης.

Μετά το πέρας της ενημέρωσης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Η ώρα στο σχολείο μας

Απρίλιος 2016
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Συντάκτες ιστολογίου

  • Δημοτικό Σχολείο Φιλώτα


  • Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
    Αντίθεση
    Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων