Επισκεπτήριο Αγάπης

Στο πλαίσιο της δράσης «Επισκεπτήριο Αγάπης», που διοργανώνει η Win Cancer, οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ΄ τάξης και του Ολοήμερου σχολείου μας ένωσαν τη φαντασία και την καρδιά τους για έναν όμορφο σκοπό. Τα παιδιά ζωγράφισαν, έγραψαν ευχές και δημιούργησαν μικρά μηνύματα αγάπης για το Κέντρο Καθοδήγησης Καρκινοπαθών, με την ευχή να χαρίσουν χαμόγελα και να κάνουν τα φετινά Χριστούγεννα πιο φωτεινά και αισιόδοξα.

Μέσα από αυτή τη δράση, τα παιδιά γνώρισαν την αξία της προσφοράς, της ενσυναίσθησης και της αλληλεγγύης, αποδεικνύοντας πως ακόμη και μια ζωγραφιά ή μια απλή ευχή μπορούν να μεταφέρουν πολλή αγάπη. 🎄❤️

6618 6619 6620 6621 6616 6617

Γιορτάζοντας τις Γλώσσες της Ευρώπης

3 IMG 20250929 093958 IMG 20250929 103451

Με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών, οι μαθητές μας συμμετείχαν σε δραστηριότητες που ανέδειξαν τον πλούτο και την ομορφιά των διαφορετικών γλωσσών της Ευρώπης.
Μέσα από παιχνίδια και τραγούδια , τα παιδιά γνώρισαν νέες λέξεις, ήχους και πολιτισμούς, ανακαλύπτοντας πως κάθε γλώσσα ανοίγει ένα νέο παράθυρο στον κόσμο.

Μια ημέρα αφιερωμένη στη χαρά της επικοινωνίας και στην αξία της πολυγλωσσίας!

Γέφυρες Φιλίας ανάμεσα στα Σχολεία

1000024875 1 1000024876 1

Οι μαθητές μας είχαν την όμορφη ευκαιρία να έρθουν σε επικοινωνία με συμμαθητές από σχολείο σε νησί των Κυκλάδων, ανταλλάσσοντας εμπειρίες, ιδέες και στιγμιότυπα από την καθημερινότητά τους.
Μέσα από αυτή τη ζεστή συνεργασία, τα παιδιά ανακάλυψαν ομοιότητες, διαφορές και νέους τρόπους να βλέπουν τον κόσμο, χτίζοντας σχέσεις αμοιβαίου σεβασμού και κατανόησης.
Μικρές συζητήσεις, μεγάλα χαμόγελα και πολλά νέα ερεθίσματα δημιούργησαν μια γέφυρα που ενώνει δύο σχολικές κοινότητες, παρά τις χιλιομετρικές αποστάσεις.

Διεθνή Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

10000250481 100002504932 10000250505783 1000024875 1000024876 1000024883 1000024889 1000024891 1000024938 1000024940 1000025045 1000025046

Με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, οι μαθητές όλων των τάξεων συμμετείχαν σε βιωματικές και δημιουργικές δράσεις που στόχο είχαν την καλλιέργεια ενσυναίσθησης, αποδοχής και συνεργασίας. Μέσα από παιχνίδια ρόλων, δραστηριότητες προσομοίωσης, καλλιτεχνικές δημιουργίες και συζητήσεις, τα παιδιά ανακάλυψαν ότι η διαφορετικότητα είναι πλούτος και ότι κάθε άνθρωπος έχει τις δικές του μοναδικές δυνατότητες.
Με αυτές τις στιγμές, χτίζουμε μαζί μια σχολική κοινότητα πιο συμπεριληπτική, πιο ευαισθητοποιημένη και πιο ανθρώπινη.

Χριστουγεννιάτικο Μπαζάρ

At our school were preparing something… magical During the Parents Association Christmas celebration a cheerful Christmas Bazaar will be open filled with surprises for children and adults alike

🎄 Αγαπητοί γονείς,

Φέτος, στο σχολείο μας ετοιμάζουμε κάτι… μαγικό! Στη χριστουγεννιάτικη γιορτή του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων θα λειτουργήσει ένα χαρούμενο Χριστουγεννιάτικο Μπαζάρ, γεμάτο εκπλήξεις για μικρούς και μεγάλους.

Για να γεμίσουμε τους πάγκους μας με θησαυρούς, σας προσκαλούμε να μας φέρετε βιβλία και παιχνίδια σε πολύ καλή κατάσταση – τόσο καλή, που θα μπορούσατε να τα χαρίσετε με χαμόγελο! 😊

🧸📚 Κάθε προσφορά βοηθά να δώσουμε νέα ζωή σε αγαπημένα αντικείμενα και να δημιουργήσουμε μια ακόμα πιο ζεστή και όμορφη γιορτή για όλα τα παιδιά.

📅 Η συλλογή θα γίνεται μέχρι τις 18 Δεκεμβρίου.

Σας ευχαριστούμε που μοιράζεστε μαζί μας το πνεύμα των Χριστουγέννων! ✨

Με πολλή γιορτινή διάθεση,

Το Δημοτικό Σχολείο Φερμών