Ενημέρωση για τη γιορτή των Tριών Ιεραρχών

τριών ιεραρχών

Αγαπητοί γονείς,

Σχετικά με τη λειτουργία του σχολείου μας την Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2024, ημέρα εορτασμού της θρησκευτικής Εορτής των Τριών Ιεραρχών, σας ενημερώνουμε ότι:

1. Οι μαθητές/τριες του σχολείου μας μαζί με τη σημαιοφόρο και τους/τις παραστάτες/τριες της 1ης περιόδου θα παραστούν, στη Θεία Λειτουργία και την Αρτοκλασία που θα τελεστεί στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου.

2. Η ώρα πρωινής προσέλευσης στο χώρο του σχολείου είναι 08:15. 

3. Η σημαιοφόρος και οι παραστάτες θα φορούν τα ρούχα της παρέλασης.

4. Θα τηρηθεί κανονικά το Ωρολόγιο πρόγραμμα του σχολείου.

Εκ της Διεύθυνσης του Σχολείου

24 Ιανουαρίου Παγκόσμια Ημέρα Εκπαίδευσης

international day of education

Κάθε χρόνο  στις 24 Ιανουαρίου  γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Εκπαίδευσης. Αυτή η ημέρα έχει καθιερωθεί από τα “Ηνωμένα Έθνη” για να επισημάνει τη σημασία της εκπαίδευσης στην προώθηση της ειρήνης και της αειφορίας. Στόχος είναι να ευαισθητοποιήσει το κοινό για τη σημασία της εκπαίδευσης σε παγκόσμιο επίπεδο και να ενισχύσει τη δέσμευση για τη βελτίωση της πρόσβασης σε εκπαίδευση υψηλής ποιότητας για όλους.

Κατά τη διάρκεια αυτής της ημέρας, πραγματοποιούνται, εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης και εκπαιδευτικές δραστηριότητες παγκοσμίως για να υπογραμμιστεί η σημασία της εκπαίδευσης στην ανάπτυξη των ατόμων και των κοινωνιών.

Ο στόχος της Παγκόσμιας Ημέρας Εκπαίδευσης είναι να επισημάνει την ανάγκη για υψηλής ποιότητας εκπαίδευση που είναι προσιτή σε όλους, ανεξαρτήτως φύλου, ηλικίας, εθνικότητας ή κοινωνικής τάξης. Επιπλέον, προωθεί την ενσωμάτωση των αρχών της βιώσιμης ανάπτυξης στον τομέα της εκπαίδευσης, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι η εκπαίδευση συμβάλλει στη δημιουργία βιώσιμων κοινωνιών.

Σε αυτήν την ημέρα, διάφοροι οργανισμοί, εκπαιδευτικά ιδρύματα, κυβερνήσεις και δήμοι παγκοσμίως επιδιώκουν να ενισχύσουν την επίγνωση για τη σημασία της εκπαίδευσης ως βασικού μέσου για την προώθηση της ανάπτυξης, της κοινωνικής δικαιοσύνης και της παγκόσμιας ειρήνης.

Είναι μια ευκαιρία για την ανταλλαγή ιδεών, τη συζήτηση προκλήσεων και την υποστήριξη πρωτοβουλιών που στοχεύουν στη βελτίωση της ποιότητας και της προσβασιμότητας της εκπαίδευσης παγκοσμίως.

Πηγή: https://www.myota.gr/2024/01/07/24

ΚΟΠΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ 2024

Με τις ευλογίες του ιερέα του χωριού, πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας την Τρίτη 23/1/2024 Κοπή βασιλόπιτας, που ήταν μια προσφορά του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.

Στη συνέχεια, μοιράστηκαν τα κομμάτια στους μαθητές και μαθήτριες καθώς και  στον Σύλλογο των Εκπαιδευτικών . Το φλουρί κέρδισε μια τυχερή μαθήτρια της Γ’ Δημοτικού.

Ευχαριστούμε τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Εξάρχου, που πάντα στηρίζει το έργο  μας.

Ευχόμαστε το 2024 να είναι μια όμορφη χρονιά γεμάτη υγεία, αγάπη, ειρήνη, πρόοδο.

Συμμετοχή στο Εκπαιδευτικό Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα “ΧΟΠΑ Ήρωες 112”

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΧΟΠΑ ΗΡΩΕΣ 112

hopa 735x292 1

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου μας συμμετείχαν στο πρόγραμμα ΧΟΠΑ ΗΡΩΕΣ 112,  στόχος του οποίου ήταν ο εμπλουτισμός των γνώσεων του πληθυσμού σχετικά με τα χαρακτηριστικά του εγκεφαλικού επεισοδίου και την κατάλληλη αντιμετώπιση του. 

Η σχολική εκστρατεία ΧΟΠΑ ήρωες είναι μια δημιουργία του Τμήματος Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και έχει υλοποιηθεί με την υποστήριξη της Πρωτοβουλίας angels.

Ειδικότερα,στοχεύει στην εξοικείωση των παιδιών  με τα τρία κυριότερα συμπτώματα του εγκεφαλικού επεισοδίου και στην ενημέρωσή τους για τον Πανευρωπαϊκό αριθμό έκτακτης ανάγκης 112, που θα πρέπει να καλέσουν σε αυτήν την περίπτωση. Η άμεση παρέμβαση, με την κλήση του 112, μπορεί να είναι η διαφορά μεταξύ ζωής και θανάτου, αλλά και μεταξύ της «ζωής όπως την ξέρουμε» και της απώλειας αυτής της ποιότητας ζωής λόγω μιας μόνιμης αναπηρίας.

Όλα τα παιδιά έγιναν ΧΟΠΑ ΗΡΩΕΣ 112!

Στον παρακάτω βίντεο παρουσιάζονται κάποιες από τις δράσεις των μαθητών.

ΘΕΜΑ: «Ενημέρωση για τη λήψη μέτρων προστασίας για τη μείωση μετάδοσης λοιμώξεων του αναπνευστικού»

ΘΕΜΑ: «Ενημέρωση για τη λήψη μέτρων προστασίας για τη μείωση μετάδοσης λοιμώξεων του αναπνευστικού»



Λήψη αρχείου