Απόφαση Δήμου Λοκρών- Αναστολή σχολικών μονάδων

Επισυνάπτουμε τη σχετική απόφαση του Δήμου Λοκρών για την αναστολή λειτουργίας των σχολικών μονάδων του Δήμου έως και την Παρασκευή  28/1/2022

ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΗΜΟΥ ΛΟΚΡΩΝ _ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ_25.01.2022

25-01-22 Ανακοίνωση του ΓΓ Α΄θμιας, Β΄θμιας και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης Αλ.Κόπτση για την τηλεκπαίδευση

25-01-22 Ανακοίνωση του ΓΓ Α΄θμιας, Β΄θμιας και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης Αλ.Κόπτση για την τηλεκπαίδευση

Το γραφείο του Γενικού Γραμματέα Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Αλέξανδρου Κόπτση, ανακοινώνει:

• Λόγω της κήρυξης κατάστασης ειδικής κινητοποίησης πολιτικής προστασίας, ΔΕΝ θα πραγματοποιηθεί αύριο, Τετάρτη 26.1.2022, τηλεκπαίδευση στις περιοχές στις οποίες τα σχολεία παραμένουν κλειστά εξ αιτίας της κακοκαιρίας (καθώς δεν θα υπάρχει ούτε διοικητικό προσωπικό για την τεχνική υποστήριξη της τηλεκπαίδευσης). Στις περιοχές που δεν έχουν πληγεί, τα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά.
• Για τη διενέργεια self-test στις περιοχές όπου έχει ανασταλεί η λειτουργία των σχολικών μονάδων, θα δοθούν νέες οδηγίες από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Ενημέρωση για τηλεκπαίδευση και self test (24/1/2022)

Ο σύλλογος διδασκόντων του Δημοτικού Σχολείου Εξάρχου εύχεται σε όλες τις οικογένειες και τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Εξάρχου να είναι καλά στην υγεία τους, να προσέχουν τους εαυτούς τους και τους οικείους τους και να κάνουν υπομονή για όσες ημέρες διαρκέσει η κακοκαιρία “Ελπίς”. Σας επισυνάπτουμε με καθυστέρηση λόγο αλλεπάλληλων διακοπών στην ηλεκτροδότηση το αρχείο της Διεύθυνσης για μη διεξαγωγή τηλεκπαίδευσης και τα self test.

ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ_Self_test_t

Δελτίο Τύπου Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για αναστολή λειτουργίας σχολικών μονάδων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη

Λαμία, 23 Ιανουαρίου 2021

 

 

 

Ανακοίνωση για αναστολή λειτουργίας σχολικών μονάδων

 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας Αθανάσιος Καρακάντζας με στόχο την πρόληψη ατυχημάτων και την ασφάλεια των μαθητών λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που αναμένονται αύριο και μεθαύριο Δευτέρα και Τρίτη (χιονοπτώσεις, παγετός) αποφασίζει στο κλείσιμο των σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε όλους τους Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας.

 

Κοπή Βασιλόπιτας 2022

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Δημοτικό Σχολείο Εξάρχου, 19/1/2022 η κοπή της Βασιλόπιτας για το νέο έτος. Ευχαριστούμε θερμά τον πατέρα Δημήτριο και τον Σταυρόπουλο Γεώργιο, πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, για την παρουσία τους και την αμέριστη συμπαράσταση τους στο έργο μας. Θερμές ευχές σε όλους μας τους μαθητές για ένα δημιουργικό σχολικό έτος γεμάτο επιτυχίες, υγεία και χαμόγελα όπως αυτό της τυχερής μαθήτριας του Νηπιαγωγείου μας. Inked20220119 124224 LI Inked20220119 124215 LI Inked20220119 123057 LI Inked20220119 123052 LI Inked20220119 122914 LI

Ενημερωτικό δελτίο επαναλειτουργίας σχολείων μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων

Αξιότιμοι γονείς,

Το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει:

Οι μαθητές όλων των βαθμίδων, εμβολιασμένοι και μη, καθώς και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί, θα προμηθεύονται από την Τετάρτη 5 Ιανουαρίου ως και το Σάββατο 8 Ιανουαρίου, πέντε (5) δωρεάν αυτοδιαγνωστικά (self) τεστ από τα φαρμακεία, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες ελέγχου των δυο πρώτων εβδομάδων επαναλειτουργίας των σχολείων, δηλαδή από 10 Ιανουαρίου έως και 21 Ιανουαρίου 2022. Υπενθυμίζεται ότι: το self-test πραγματοποιείται έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση κάθε Τρίτη και Παρασκευή στο σχολείο, ενώ για την πρώτη εβδομάδα (10-15/1) το self- test θα πραγματοποιηθεί έως και 24 ώρες πριν την προσέλευση της Δευτέρας (10/1), της Τρίτης (11/1) και της Παρασκευής (14/1). Ο προ συμπτωματικός διαγνωστικός έλεγχος για τον νέο κορωνοϊό μέσω αυτοδιαγνωστικής δοκιμασίας (self test) είναι υποχρεωτικός για όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες, εμβολιασμένους και μη, καθώς και για τους εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς. Βεβαίωση αρνητικού self test οφείλουν να φέρουν όλοι οι μαθητές καθώς και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί. Η δωρεάν διάθεση self test από τα φαρμακεία θα γίνεται και κατά την αργία των Θεοφανίων, την Πέμπτη 6/1, από εφημερεύοντα φαρμακεία. Η δήλωση και το αποτέλεσμα για τις δημόσιες σχολικές μονάδες καταχωρίζεται στη πλατφόρμα edupass.gov.gr . Καλούνται όλοι οι κηδεμόνες με υπευθυνότητα να ακολουθούν τις οδηγίες και να δηλώνουν ανελλιπώς το αποτέλεσμα στην πλατφόρμα πριν προσέλθει το τέκνο τους στο σχολείο.