ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 11-9-2020

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Αγαπητοί γονείς,

Σε συμπλήρωση της πρώτης ενημέρωσης , σας ανακοινώνουμε τα εξής:

Βάσει της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΦΕΚ 3780/8-9-2020), όπως ήδη γνωρίζετε,  η χρήση μη ιατρικής μάσκας από μαθητές, εκπαιδευτικούς  και λοιπό προσωπικό, καθώς και από επισκέπτες  του σχολείου είναι υποχρεωτική, σε όλους τους κλειστούς του χώρους και σε εξωτερικούς , όταν δεν είναι δυνατόν να τηρηθούν οι ασφαλείς αποστάσεις.

Είναι δυνατή η επιλογή χρήσης ιατρικής μάσκας από μαθητή/τρια , με απόφαση του γονέα ή του θεράποντα γιατρού του/της, αν αυτό κριθεί καλύτερο για την υγεία του παιδιού.

Για την ασφαλή χρήση της μάσκας, παρακαλούμε τα παιδιά να έχουν τουλάχιστον και μια δεύτερη, διαφορετικού χρώματος ή κάτι που να την ξεχωρίζει. Να είναι τοποθετημένη σε ένα σακουλάκι, έτσι ώστε αν λερωθεί η πρώτη, να χρησιμοποιηθεί η δεύτερη, η οποία όμως να διακρίνεται εύκολα από την άλλη, που δεν είναι πια ασφαλής για το παιδί. Γενικά, όσες μάσκες επιλέξετε να έχουν οι μαθητές/τριες μαζί τους, να είναι μεταξύ τους διακριτές και τοποθετημένες σε ξεχωριστά σακουλάκια.

Οι μαθητές/τριες που μεταφέρονται με δημόσια  μεταφορικά μέσα ( λεωφορεία και ταξί), θα πρέπει, στη διάρκεια την διαδρομής να φορούν επίσης μάσκα.

Το σχολείο μας διαθέτει αντισηπτικά, τοποθετημένα σε όλες τις αίθουσες, ενώ  μόλις μας χορηγηθούν μάσκες και ατομικά παγούρια, θα τα μοιράσουμε στους μαθητές. Θεωρούμε όμως καλό, αν συμφωνούν και οι γονείς, το κάθε παιδί να έχει επιπλέον και δικά του ατομικά μέσα προστασίας.

Καλό είναι, οι γονείς το πρωί, να θερμομετρούν τα παιδιά τους πριν να έρθουν στο σχολείο. Αν αυτά έχουν πυρετό, να τα κρατούν στο σπίτι και να ενημερώνουν το σχολείο.

Είναι αλήθεια ότι, για όλους μας, αυτή η κατάσταση δεν είναι ευχάριστη και δημιουργεί πολλές δυσκολίες. Να είμαστε σίγουροι όμως, ότι όπως όλα τα δύσκολα πράγματα θα περάσει σύντομα και αυτό. Ενωμένοι και με πνεύμα αμοιβαίας συνεργασίας και κατανόησης θα το αντιμετωπίσουμε, όσο γίνεται καλύτερα. Τα παιδιά μας, για να ξεπεράσουν κάθε πρόβλημα με επιτυχία, δεν πρέπει να δέχονται αντίθετες και αλληλοσυγκρουόμενες πληροφορίες.

Κάθε ιατρική πράξη, από τη χρήση μάσκας έως και τη λήψη ενός φαρμάκου, ενδεχομένως σε κάποιο πολύ μικρό ποσοστό, να έχει κάποιες παρενέργειες. Αν μέναμε σε αυτές όμως, δε θα λαμβάναμε ούτε ένα απλό αντιπυρετικό.

Όπως όλοι μας έχουμε πληροφορηθεί, τα μικρά παιδιά, συνήθως δε νοσούν βαριά και πολλά από αυτά μπορεί να είναι και ασυμπτωματικά. Πώς όμως μπορούμε, να δεχθούμε την πιθανότητα, να μεταφερθεί αυτός ο ιός στο σπίτι, σε αγαπημένα μας πρόσωπα, μεγάλης ηλικίας και να βάλουμε τη ζωή τους σε κίνδυνο;

Η κατανόηση, η  συνεργασία, η  αλληλεγγύη και η υπομονή θα μας βοηθήσουν να ξεπεράσουμε κι αυτόν τον σκόπελο.

Είμαι στη διάθεσή σας,  να συζητήσουμε κάθε απορία και κάθε αγωνία σας. Βρισκόμαστε  σε συνεννόηση και με υγειονομικό προσωπικό, για να έχουμε και από εκεί μια πρόσθετη ενημέρωση και επιμόρφωση.

                                                                                                                ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

                                                                                                                                  Με εκτίμηση

Ο Δ/ντής του Σχολείου

Λαμπρίδης Βασίλειος

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.