«

»

Νοέ 13 2019

Εκπαιδευτική επίσκεψη της ΣΤ΄ τάξης , στο ειδικό σχολείο Κορίνθου.

Σήμερα Τετάρτη , 13/11/2019, οι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης του σχολείου – μαζί με τον Διευθυντή και την κοινωνική λειτουργό της σχολικής  μας μονάδας- είχαν την τύχη και τη χαρά να επισκεφτούν το Ειδικό Δημοτικό Κορίνθου.

Οι μαθητές ξεναγήθηκαν σε κάθε χώρο του σχολείου, μπήκαν στις τάξεις και ενημερώθηκαν-παρακολούθησαν τη διδακτική ρουτίνα των παιδιών με ειδικές ανάγκες, γνώρισαν τις περαιτέρω ειδικότητες που στελεχώνουν το σχολείο αυτό -και που είναι διαμορφωμένες σύμφωνα με τις ιδιαίτερες ανάγκες του κάθε μαθητή. Επιπλέον συναντήθηκαν σε ώρα διαλείμματος , με όλα τα παιδιά μαζί και έπαιξαν το παιχνίδι των παραολυμπιακών αγώνων : «μπότσια».

Πάνω απ΄ όλα όμως , όλα τα παιδιά έφυγαν πιο ‘πλούσια’ και γεμάτα εμπειρία ζωής , αφού γνώρισαν από κοντά τις πραγματικές δυσκολίες και τις ιδιαιτερότητες των παιδιών Α.Μ.Ε.Α . Κατάλαβαν έτσι πόσο σπουδαίο είναι να σέβονται την κοινωνική αυτή ομάδα και να εκτιμούν την προσπάθειά τους και τη θέλησή τους για ζωή.

Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως την Διευθύντρια του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Κορίνθου, κα Τσάκωνα Παναγιώτα καθώς και όλο το διδακτικό προσωπικό για την τέλεια φιλοξενία τους και τα υπέροχα δώρα που μας χάρισαν.

Σας περιμένουμε και εμείς με μεγάλη χαρά στο χώρο του σχολείου μας!

Οι δασκάλες της ΣΤ΄ τάξης Αλωνιστιώτη Ελβίρα και Πυρετζίδου Φωτεινή.

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων