«

»

Οκτ 09 2019

Επίσκεψη στο μουσείο Ακρόπολης.

Οι Δ΄, Ε΄και ΣΤ΄ τάξεις του σχολείου μας επισκέφτηκαν το μουσείο της Ακρόπολης και παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα: «Τα μνημεία της Ακρόπολης»: το πρόγραμμα είχε ως σκοπό την εξοικείωση των μαθητών με τη μνημεία της Ακρόπολης και το ιδιαίτερα σύνθετο θέμα της αρχαίας ελληνικής αρχιτεκτονικής. Οι μαθητές γνώρισαν τους ρυθμούς και τους τύπους των αρχαίων ναών και συζήτησαν για τη γλυπτική και χρωματική διακόσμηση που ολοκλήρωνε την εμφάνιση των ναών. Στο τέλος δημιούργησαν με το παιχνίδι σύνθεσης ναών με τουβλάκια LEGO®.

Με τη συμμετοχή στη δράση κάθε μαθητής είχε  τη δυνατότητα να: γνωρίσει στοιχεία της αρχαίας ελληνικής αρχιτεκτονικής, να εξοικειωθεί με τα εκθέματα και τους χώρους του Μουσείου Ακρόπολης, ν ‘ ανακαλύψει με διαφορετικό τρόπο την αρχαία τέχνη και τον πολιτισμό, να βελτιώσει δεξιότητες παρατηρητικότητας, να καλλιεργήσει την αισθητική του, ν΄ αναπτύξει πνεύμα συνεργασίας, να ενεργοποιήσει τη φαντασία και τη δημιουργικότητα του ,να ψυχαγωγηθεί.

Οι εκπαιδευτικοί των τάξεων: Μοσχογιάννης Κων/νος, Κοντογιάννη Ντίνα, Φλέσσα Φοίβη, Νιβολιανίτου Χριστίνα, Αλωνιστιώτη Ελβίρα, Πυρεντζίδου Φωτεινή. 

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων