Ο μουσικός και ένα δελφίνι …στην αρχαία Κόρινθο!

0

Συγγραφέας: ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΞΑΜΙΛΙΩΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ | Κατηγορία Α ΤΑΞΗ, Β ΤΑΞΗ, Γ1 ΤΑΞΗ | , στις 03-04-2019

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α΄, Β΄& Γ΄τάξης του σχολείου μας συμμετείχαν σήμερα , Τετάρτη 3/4/2019 , στο αρχαιογνωστικό πρόγραμμα «Ο μουσικός και το δελφίνι», που διοργανώνει η δημοτική βιβλιοθήκη Κορίνθου και λαμβάνει χώρα στο αρχαιολογικό μουσείο της αρχαίας Κορίνθου.

Θέμα: Το πρόγραμμα αξιοποιεί κυρίως τη μαρτυρία του Ηροδότου (Βιβλίο Α’, §§ 23-28) που αφορά στο μουσικό Αρίωνα, την σχέση του με την αυλή του Περίανδρου και τη σωτηρία του από το δελφίνι, σύμφωνα με το μύθο.

Εκπαιδευτικοί στόχοι: Να εξοικειωθούν τα παιδιά με τον αρχαιολογικό χώρο και το μουσείο της Αρχαίας Κορίνθου, να αναπτύξουν την παρατηρητικότητά τους εντοπίζοντας, με την καθοδήγηση και την προτροπή των εμψυχωτριών, συγκεκριμένα εκθέματα του μουσείου σχετικά με τη μουσική και το χορό. Να ακούσουν ιστορίες για τον Αρίωνα, εμπλουτίζοντας έτσι τις γνώσεις τους σχετικά με την τοπική ιστορία. Να βιώσουν το μύθο μέσα από ομαδικό μουσικό δρώμενο που λαμβάνει χώρα στο σκιερό χώρο μεταξύ του μουσείου και της ρωμαϊκής αγοράς, αποκομίζοντας μια ευχάριστη και αξιομνημόνευτη εμπειρία.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση