«

»

Φεβ 02 2018

Χαρταετός και γαϊτανάκι!!

1η και 2η Φεβρουαρίου και ο μήνας μπήκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για τις Ε΄και ΣΤ΄ τάξεις του σχολείου μας!.
    Η Ε‘ και ΣΤ ΄τάξη του Δημοτικού Σχολείου Εξαμιλίων επισκέφθηκαν αντίστοιχα τη Δανειστική Βιβλιοθήκη του Π.Σ. Εξαμιλίων και παρακολούθησαν την εκπαιδευτική δράση  με τίτλο «Χαρταετός & Γαϊτανάκι». 
     Κατά την διάρκεια της επίσκεψης οι μαθητές ήρθαν σε επαφή με τα ήθη και έθιμα των Αποκρεών και της Καθαράς Δευτέρας και πιο συγκεκριμένα με το παραδοσιακό Γαϊτανάκι και τον πολύχρωμο Χαρταετό! Αφού άκουσαν τις πληροφορίες για την προέλευση, τη χρήση ανά τους αιώνες καθώς και τους συμβολισμούς των δύο αυτών πρωταγωνιστών της συγκεκριμένης εκδήλωσης, κατασκεύασαν τον δικό τους Χαρταετό και Γαϊτανάκι, χόρεψαν τον παραδοσιακό χορό ενώ συμμετείχαν στο δικό τους αποκριάτικο πάρτι που ακολούθησε!
     Και η ημέρα μας δεν τελείωσε εδώ… ! Μετά το κέρασμα, οι μαθητές της Ε΄τάξης θυμήθηκαν μέσω βίντεο την αναπαράσταση του Βλάχικου Γάμου που είχαν κάνει οι ίδιοι όταν ήταν εφτά χρόνια μικρότεροι , ενώ οι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης  διασκέδασαν με τη ψυχή τους χορεύοντας στον ξέφρενο ρυθμό των αποκριάτικων τραγουδιών!Πραγματικά  το απολαύσαμε όλοι!Ευχαριστούμε για ακόμα μία φορά τις υπεύθυνες κυρίες του Πολιτιστικού Συλλόγου για την παρουσίαση του εκπαιδευτικού αυτού προγράμματος!
Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων