Δημοτικό Σχολείο Ελιάς

Εκπαιδευτικό site πολλαπλού περιεχομένου.

Εσπερίδα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Η 5η Ιουνίου έχει οριστεί το 1972 από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών ως Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος. Από τότε γιορτάζεται κάθε χρόνο, για να θυμίζει σε όλους την προστιθέμενη αξία για την ανθρωπότητα και το μέλλον του πλανήτη, είναι μια υπενθύμιση της ευθύνης που έχουμε απέναντι στις μελλοντικές γενιές, αλλά ταυτόχρονα και γιορτή για ό,τι έχει επιτευχθεί στον τομέα της προστασίας του περιβάλλοντος.

Το βράδυ της Παρασκευής 5 Ιουνίου 2015 παρουσιάσαμε στους φορείς και στους κατοίκους της Ελιάς το  Περιβαλλοντικό πρόγραμμα που εκπονήσαμε κατά τα τρία τελευταία χρόνια.

Οι μαθητές και οι δάσκαλοι του σχολείου μας έβαλαν  ως στόχο τη διάδοση του μηνύματος ότι ο άνθρωπος έχει ανάγκη να επαναπροσδιορίσει τον εαυτό του στο χώρο που ζει, προστατεύοντας και βελτιώνοντας τον, σε μια δύσκολη περίοδο για τον ίδιο, αλλά και για το περιβάλλον.

Στα πλαίσια της Ευέλικτης ζώνης και της Περιβαλλοντικής εκπαίδευσης,
με κριτήριο επιλογής του θέματος όλα τα παραπάνω, το ενδιαφέρον των μαθητών μας, καθώς και την  ύπαρξη χώρου στην αυλή για σχολικό κήπο,  ξεκινήσαμε με τους μαθητές της περιβαλλοντικής Ομάδας του σχολείου μας πρόγραμμα με θέμα:
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΚΗΠΟΥ – ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΑΥΛΗΣ ΜΑΣ ΣΕ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ

Το πρόγραμμα χωρίστηκε σε επιμέρους δραστηριότητες που ανέλαβαν και υλοποίησαν οι μαθητές  μας με την καθοδήγησή μας.

Φωτογραφίες από την εσπερίδα

IMG_7963

IMG_7964

IMG_7965

Yπενθυμίζουμε ότι η μηδενική χρέωση μέσω κινητής τηλεφωνίας ισχύει μόνο για τον παρόντα ιστότοπο και για τους ιστότοπους που αναφέρονται στο δελτίο τύπου του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων.
Η προβολή περιεχομένου από άλλο ιστότοπο που έχει ενσωματωθεί στον παρόντα ιστότοπο (π.χ. video youtube) ή το άνοιγμα συνδέσμων που οδηγούν σε εξωτερικό περιεχόμενο δεν υπάγονται στη μηδενική χρέωση.
Κατηγορίες: ΔΡΑΣΕΙΣ