Δημοτικό Σχολείο Ελιάς

Εκπαιδευτικό site πολλαπλού περιεχομένου.

Ρατσισμός και Διαφορετικότητα, όλοι διαφορετικοί όλοι ίσοι

«Το πιο σημαντικό στην εκπαιδευτική μας κοινότητα είναι η εμπειρία της αδελφοσύνης, που μας κάνει οικοδόμους (κτίστες) όχι τοίχων, αλλά γεφυρών, με το να δίνουμε μια θέση σε όλους, χωρίς διακρίσεις και με το να είμαστε ανοιχτοί σ’ αυτό που μπορούν να μας διδάξουν, μέσα από τη διαφορετικότητά τους».

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, αναγνωρίζοντας την  «παρεμβατική δυναμική» της Άθλησης και της Δια Βίου Άσκησης στην ισόρροπη ψυχοκινητική ανάπτυξη του μαθητικού πληθυσμού της χώρας, θεσμοθέτησε (ενταγμένη στο ευρύτερο πλαίσιο του «Κοινωνικού Σχολείου») την Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, την πρώτη Δευτέρα του Οκτωβρίου κάθε σχολικού έτους.

Στο πλαίσιο, λοιπόν, του εορτασμού αυτής της ημέρας, το 6/Θ Δημοτικό Σχολείο Ελιάς διοργάνωσε προβολή της ταινίας » Το καναρινί ποδήλατο»  και αθλητικές δράσεις, όπου όλα τα παιδιά πήραν  μέρος σε αθλήματα και παιχνίδια, όπως μπάσκετ, βόλεϊ, ποδόσφαιρο, παραδοσιακά παιχνίδια, κ.λπ. Επίσης, σε εικαστικές δράσεις, όπως ζωγραφική, θεατροπαιχνίδια, μουσικοκινητικά παιχνίδια, με αντικείμενα σχετικά με τη θεματολογία της ημέρας. Σκοπός των δράσεων είναι τα παιδιά, με βιωματικό τρόπο, να γίνουν παραλήπτες του μηνύματος: «Όλοι είμαστε διαφορετικοί, όλοι είμαστε ίσοι». 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

agonaw 025

IMG_6530

agonaw 024

agonaw 048

agonaw 037

agonaw 034

agonaw 036

agonaw 041

agonaw 045

Δεν πρέπει να υπάρχει ρατσισμός. Δεν υπάρχουν ανώτερες και κατώτερες φυλές. Όπου υπάρχει ρατσισμός, υπάρχει βία και κακία. Άνθρωποι εναντίον ανθρώπων που απλά «διαφέρουν». Πολλές φορές βάζουμε στο περιθώριο ανθρώπους που προέρχονται από άλλο κράτος ή έχουν διαφορετική θρησκεία από εμάς. Είναι λανθασμένη συμπεριφορά να απομακρύνουμε από το κοινωνικό σύνολο ανθρώπους που έρχονται στη χώρα μας αναζητώντας καλύτερες συνθήκες διαβίωσης. Πιο σωστό είναι να ενσωματώνονται ομαλά γιατί κι αυτοί έχουν ανάγκες και δικαιώματα, όπως όλοι μας”, είναι ορισμένα από τα μηνύματα που πέρασαν οι μαθητές του Σχολείου μας.

 

Κατηγορίες: ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ