Δημοτικό Σχολείο Ελιάς

Εκπαιδευτικό site πολλαπλού περιεχομένου.

Επίσκεψη στην Κνωσό

Στις 8 Απριλίου 2014, ημέρα Τρίτη, στο πλαίσιο της βιωματικής μάθησης, πραγματοποιήσαμε εκπαιδευτική εκδρομή στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού. Οι μαθητές μας ήταν ενθουσιασμένοι  και ανυπόμονοι  να δουν το ανάκτορο του Μίνωα  , αλλά κυρίως  τον Λαβύρινθο   και το πιθάρι που έπεσε μέσα ο Γλαύκος. Η γοητεία, η βαρύτητα του χώρου και των ευρημάτων ιστορικής και πολιτισμικής μας κληρονομιάς σε συνδυασμό με την εξαιρετική ξενάγηση, έκαναν τους μαθητές να επιστρέψουν ενθουσιασμένοι γεμάτοι εντυπώσεις. Σίγουρα είναι συναρπαστικό να μπορείς να επισκεφτείς και να δεις από κοντά όλα αυτά για τα οποία διαβάζεις στα βιβλία σου! Η ξεναγός μας , η  Κυρία Χριστιάνα  , μας  ξενάγησε  στην Κνωσό προσεγγίζοντας   τα ενδιαφέροντα   αυτής  της  ηλικίας ,   με   ιστορία σαν παραμύθι,   κατανοητή  στα  παιδιά . Την ευχαριστούμε  πολύ.

Knossos_8_2

Η Κνωσός είναι προφανώς μια από τις πιο εντυπωσιακές αρχαιολογικές τοποθεσίες  στη σημερινή Ελλάδα. Ήταν μια φορά το κέντρο ενός από τους πιο ισχυρούς πολιτισμούς του αρχαίου κόσμου και μέσα από τις ανασκαφές, τη μυθολογία και την ιστορία της μας λέει την ιστορία του λαού της, της ηγέτες της Θάλασσας: τους Μινωίτες.
Ο πιο διάσημος βασιλιάς της Κρήτης, ο Μίνωας, ήταν αυτός που έδωσε στο σύνολο του πολιτισμού και το όνομα του. Μίνωας μπορεί πράγματι να ήταν πολλοί βασιλιάδες, αλλά η παράδοση θεωρεί ότι ήταν γιος του Δία και ένας μεγάλος ηγέτης , στη ζωή ως το θάνατο του. 

Το 1878 ο Μίνως Καλοκαιρινός ανακάλυψε το χώρο της Κνωσού, και οι ανασκαφές έγιναν από τον Αρθούρο Εβανς το 1900.
Οι ανασκαφές συνεχιστήκαν για τριάντα περίπου χρόνια και η αποκατάσταση του έργου έχει γίνει πολλές φορές από τότε. Ο αρχαιολογικός χωρος της Κνωσού είναι τεράστιος: καλύπτει περισσότερα από 20 000 τετραγωνικά μέτρα.

IMG_4690

IMG_4654

IMG_4635

IMG_4649

IMG_4626

IMG_4664

IMG_4667

IMG_4657

IMG_4619

IMG_4639

…….

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Κατηγορίες: ΕΚΔΡΟΜΕΣ