Η ελιά της Πανάγαινας- Παρουσίαση Προγράμματος

1Τετάρτη 27 Μαΐου 2015 και οι μαθητές του σχολείου μας συμμετείχαν στην ημερίδα με θέμα «ΖΗΝ & ΕΥΖΗΝ» που διοργανώθηκε από το Τμήμα Αγωγής Υγείας της Διεύθυνσης Π.Ε. Νομού Αχαΐας. Τα παιδιά έβαλαν τα δυνατά τους. Προετοίμασαν και παρουσίασαν ένα θεατρικό δρώμενο με θέμα την ελιά, παίρνοντας αφορμή από την ιστορία μιας γέρικής ελιάς του χωρίου τους.

Η εκδήλωση στον τύπο εδώ και εδώ

Παρακάτω ακολουθεί η εμπειρία της συμμετοχής τους στην διοργάνωση όπως την περιέγραψαν δυο μαθητές μας.

 

 Η ελιά

Σας έχει τύχει ποτέ μια παρουσίαση κάπως της τελευταίας στιγμής; Αν όχι τότε ακούστε αυτό…
Μια μέρα η δασκάλα μας μας ενημέρωσε πως θα παρουσιάσουμε ένα θεατρικό στη Μυρτιά για την ελιά. Και οι μέρες ήταν λίγες! Αφού είχαμε μοιράσει τους ρόλους και είχαμε πει τι να κάνουμε, αρχίσαμε τις πρόβες κι αυτό μας έκανε να δενόμαστε πιο πολύ. Μέχρι που ήρθε η μέρα.
Πήγαμε στην Μυρτιά και είδαμε σχολεία που τα περισσότερα μίλαγαν για τα φρούτα και τα λαχανικά. Ώσπου έφτασε η σειρά μας. Εμείς παρουσιάσαμε μια αληθινή ιστορία δυο χωρικών του Πανάγο και της Πανάγαινας που είχαν πολλά παιδιά. Όταν ο Πανάγος πέθανε και τα παιδιά του έμειναν ορφανά ο Πασάς παραχώρησε στην Πανάγαινα μια ελιά για να θρέψει τα παιδιά τους.
Παρουσιάσαμε την ελιά στο μαγείρεμα, στα μυστικά της ομορφιάς και την καλλιέργεια της. Όλα τα σχολεία ήταν ωραία, μα πιο πολύ μου άρεσε το δικό μας που μιλούσε για την ελιά και η παρουσίαση του τελευταίου σχολείου που μιλούσε ενάντια στη βία.
Η εμπειρία αυτή με έκανε πολύ χαρούμενη και θα μου μείνει αξέχαστη.

Χαρά -Γ’ τάξη

 

Στη Μυρτιά

 Στη Μυρτιά θα παρουσιάζαμε ένα θεατρικό έργο που είχε θέμα την ελιά. Την ιδέα για το έργο αυτό μας το έδωσε το χωριό μας, που είχε ένα μύθο για μια γέρικη ελιά.

Τετάρτη πρωί ξεκινήσαμε για τη Μυρτιά. Η χαρά όλων των παιδιών ήταν πολύ μεγάλη γιατί πέρα από την παράσταση ήταν και μια εκδρομή για εμάς. Βέβαια ήταν και κάποια παιδάκια που είχαν άγχος για την παράσταση. Φτάνοντας στην αίθουσα αρχίσαμε την προετοιμασία.

Όλα τα παιδιά ενώθηκαν μαζί για να καταφέρουν να παρουσιάσουν αυτό το καταπληκτικό έργο. Εγώ είχα το ρόλο του Μπέη και η στολή μου με έκανε αγνώριστο. Μου άρεσε που ξεγέλασα την καθηγήτρια των Αγγλικών και δεν μπορούσε να καταλάβει ποιος ήταν πάνω στη σκηνή.

Κάθε χρόνο που πάω στη Μυρτιά φεύγω με τις καλύτερες αναμνήσεις.

Πάνος-Δ’ τάξη

Κατηγορίες: Αγωγή Υγείας, Αγωγή Υγείας - Ελιά, Εκδηλώσεις, Καινοτόμα προγράμματα. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *