Όταν η ελιά μας ενώνει….

Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015  και οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Ελαιώνα σε συνεργασία με το 1ο Ειδικό Σχολείο Αιγίου πραγματοποίησαν από κοινού επίσκεψη σε μέρη σχετικά με την ελιά. Αρχικά επισκέφθηκαν κτήμα του χωρίου όπου είδαν πως μαζεύεται η ελιά και γνώρισαν από τα κοντά τα εργαλεία που χρησιμοποιούνται. Στη συνέχεια περπάτησαν ως το ελαιοτριβείο του χωριού, όπου ξεναγήθηκαν από τον κ. Δημήτρη και την κ. Ρούλα, τους ιδιοκτήτες, και είδαν την διαδικασία παραγωγής του λαδιού και τα αντίστοιχα μηχανήματα.

elia1

Στο τέλος κατευθύνθηκαν στο Δημοτικό Σχολείο Ελαιώνα όπου τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να γνωριστούν καλύτερα, να παίξουν και να κάνουν διάφορες κατασκευές και δραστηριότητες με θέμα την ελιά και το λάδι.

elia2

«Μεταξύ μας υπήρχε πνεύμα φιλίας γι’ αυτό διασκεδάσαμε και απολαύσαμε τις επισκέψεις μας. Αυτή η μέρα ήταν ξεχωριστή και αξέχαστη εμπειρία για μικρούς και μεγάλους» Δήμητρα Μ.

«Ήταν μια μέρα με χαρά γέλιο και δημιουργικότητα»- Κωνσταντίνος Ι.

«Όλοι οι μαθητές και των δυο Σχολείων έκαναν νέους φίλους, έπαιξαν και πάνω από όλα το διασκέδασαν με την ψυχή τους» Νίκος Μπ.

«Ήταν μια φανταστική εκδρομή. Τα παιδιά δε θα το ξεχάσουν ποτέ»  Γωγώ Γρ.

elia3

Κατηγορίες: Εκδηλώσεις, Καινοτόμα προγράμματα, Κοινωνικό Σχολείο. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *