“Πώς γίνεται το τυρί;” Αυτή ήταν η αφορμή να ξεκινήσουμε ένα εργαστήρι για τα τυροκομικά προϊόντα και να φτιάξουμε τελικά μόνοι μας το δικό μας τυρί.
Αγοράσαμε γάλα ημέρας, φρέσκο, που δεν είχε μπει καθόλου ψυγείο και το βάλαμε στην ηλεκτρική εστία. Για να είναι ασφαλές, όταν φαγωθεί το τυρί, πρέπει να βράσει, η θερμοκρασία του να ανέβει σε τέτοιο επίπεδο, ώστε όλα τα επικίνδυνα μικρόβια και οργανισμοί, αυτά που δεν φαίνονται και αυτά που δημιουργούνται στο γάλα, να μην είναι πλέον βλαβερά.
Τελικά αποδείχτηκε ότι όλοι είμαστε καταπληκτικοί τυροκόμοι…
… και το τυρί μας εξαφανίστηκε αυθημερόν!!!
Εν τω μεταξύ μιλήσαμε για τα τυροκομικά προϊόντα και φάγαμε κάποια από αυτά!!! Μας άρεσαν όλα.
Θα ακολουθήσουν και άλλες προσπάθειες, κι άλλες παρασκευές με βάση το γάλα, το φρέσκο υγιεινό γάλα του νησιού μας.