Ολοκληρώνεται αυτή την εβδομάδα  η δράση “Μαθαίνω να μην καπνίζω” .  Κατά τη διάρκειά της τα παιδιά έμαθαν για τις συνέπειες του καπνίσματος, την εξάρτηση που προκαλεί, καθώς και για τις συνέπειες του παθητικού καπνίσματος.

Έμαθαν επίσης για την οικονομική επιβάρυνση που συνεπάγεται η συνήθεια του καπνίσματος και έφτιαξαν κουμπαράδες για να δείξουν πόσο θα μπορούσε καθένας να αποταμιεύει αντί να καπνίζει.

Οι μαθητές που υλοποιούν τη δράση  έχουν ολοκληρώσει, με την υποστήριξη και εμψύχωση της  Κοινωνικής Λειτουργού του σχολείου μας  Θεοφανούς Μαυροβουνιώτη,   την αλληλεπίδρασή με το έντυπο υλικό, το τετράδιο δραστηριοτήτων, και εξέφρασαν το πόσο κακό κάνει το κάπνισμα με μια ομαδική ζωγραφιά με την οποία και θα συμμετέχουν στο διαγωνισμό της Καρδιολογικής Εταιρείας “Για μια ζωή χωρίς κάπνισμα”.

Όλο αυτό το διάστημα σε ατομικές συναντήσεις οι γονείς των μαθητών ενημερώθηκαν προφορικά, αλλά και με ειδικό φυλλάδιο σχετικά με τρόπο με τον οποίο μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη  του καπνίσματος.

Θα πρέπει να επισημάνουμε ότι όλο το υλικό που χρησιμοποιήθηκε για την ενημέρωση των μαθητών και των γονέων ανήκει στην οργάνωση Smoke Free Greece.