Η κάθε μέρα στο σχολείο είναι μια διαρκής προσπάθεια για όλους μας, ιδίως δε  σε περιόδους τόσο δύσκολες όσο αυτή που διανύουμε.

Αγωνία μας είναι να μην διαταραχθεί το καθημερινό πρόγραμμα , αλλά πολύ περισσότερο να μη στερηθούν οι μαθητές μας τις ευκαιρίες για συμμετοχή σε δράσεις που θα τους προσφέρουν εμπειρίες, θα προάγουν τις  κοινωνικές δεξιότητες τους και θα καλλιεργήσουν άλλες,  σχετικές  και με  την αυτοεξυπηρέτηση, την προσωπική υγιεινή και την πρόληψη παθήσεων.

Σε αυτό το πνεύμα εκπονούνται προγράμματα Αγωγής Υγείας από τις εκπαιδευτικούς και τα μέλη του ΕΕΠ, και σ΄ αυτό το πνεύμα οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε στις 24 και στις 25 Νοεμβρίου 2020  δράση για την υγιεινή και την πρόληψη παρουσία ιατρών.

Η δράση ξεκίνησε με αφορμή το πρόγραμμα Αγωγής Υγείας για την υγιεινή των δοντιών που παρακολουθούν όλοι  οι μαθητές με την καθοδήγηση της κ. Άννας Μαρίας Κουτούμπα και το πρόγραμμα για την αποφυγή των εξαρτήσεων – όπως το κάπνισμα- που οι μαθητές  υλοποιούν με την υποστήριξη της κ. Θεοφανώς Μαυροβουνιώτη, μελών του ΕΕΠ του σχολείου μας.

Στο σχολείο μας βρέθηκαν αυτές τις δύο μέρες  ιατροί με ειδικότητες σχετικές, οι οποίοι μας βοήθησαν να κατανοήσουμε τόσο τις καθημερινές πρακτικές της προσωπικής υγιεινής όσο και  θέματα  που σχετίζονται με τη διατροφή, την ασφάλεια και την πρόληψη παθήσεων.

Οι γιατροί εξέτασαν τους μαθητές μας…

… μετείχαν στη συζήτηση μαζί τους, εξηγώντας και διευκρινίζοντας ό,τι χρειαζόταν…

και βοήθησαν όλους μας να βάλουμε σε προτεραιότητα την Υγεία μας.

Θέλουμε από καρδιάς να ευχαριστήσουμε τον κύριο Σταμούλη Παναγιώτη, παιδίατρο,  τον κύριο Μπόζα Ευάγγελο , οδοντίατρο, και τον κύριο Αγγελίνα Δημήτριο, οφθαλμίατρο,  για την παρουσία τους στο σχολείο αυτές τις δύο μέρες. Για τα όσα μας είπαν  και  όσα μας έμαθαν.

Θα πρέπει να μην ξεχάσουμε να ευχαριστήσουμε και την κυρία Χονδρονικολή, που ήταν … εξ αποστάσεως μαζί μας και τις δυο μέρες, δίνοντας κι αυτή πολύτιμες συμβουλές στα παιδιά.

Ευχαριστούμε.