Πασχαλινές δημιουργίες

0

Συγγραφέας: ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΡΟΔΟΥ ΕΙΔΙΚΟ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ | Κατηγορία Χωρίς κατηγορία | , στις 16-04-2014

Μία μέρα πριν να κλείσει το σχολείο για τις διακοπές του Πάσχα, αφήνουμε για λίγο τον κήπο μας για να ασχοληθούμε με χειροτεχνίες με θέμα το Πάσχα. Ζωγραφίζουμε αυγά, φτιάχνουμε πασχαλίτσες και στέλνουμε τις ευχές μας.

Καλό Πάσχα σε όλους!!!

Εικόνα3

Περισσότερο φωτογραφικό υλικό

Στο Αρχαίο Στάδιο

0

Συγγραφέας: ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΡΟΔΟΥ ΕΙΔΙΚΟ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ | Κατηγορία Χωρίς κατηγορία | , στις 20-03-2014

Η άνοιξη έχει μπει για τα καλά κι έτσι σήμερα αποφασίζουμε να αφήσουμε το σχολείο μας για λίγο και να περπατήσουμε στη φύση. Να απολαύσουμε τον καθαρό αέρα και το πράσινο, να περπατήσουμε και να τρέξουμε λίγο πιο ελεύθερα και να γνωρίσουμε τα αγριολούλουδα…Ναι, υπάρχουν και πολύ όμορφα λουλούδια που δεν χρειάζονται φροντίδα, φυτρώνουν και μεγαλώνουν μόνα τους!

Η βόλτα μας λοιπόν ξεκινάει με το σχολικό λεωφορείο, το οποίο αντί να μας πάει στο σπίτι μας ως συνήθως, μας αφήνει στο Αρχαίο Στάδιο. Φοράμε τα καπελάκια μας και ξεκινάμε! Παντού γύρω μας βλέπουμε δέντρα, πολύ χορτάρι και λουλούδια. Πιο πολλές είναι οι μαργαρίτες.

Να κι ένας μικρός κήπος!

Κάνουμε πρώτα μία στάση στο θέατρο και αμέσως μετά ξεκινάμε για το γύρο του Σταδίου.

Κόβουμε λίγα αγριολούλουδα για να φτιάξουμε μπουκετάκια για τις μαμάδες. Καθόμαστε κάτω από τη σκιά ενός μεγάλου δέντρου για μια μικρή ξεκούραση και λίγο αργότερα, με τα μπουκετάκια στο χέρι ξεκινάμε πάλι το περπάτημα, προς την έξοδο αυτή τη φορά. Κάποιες μαμάδες είναι κιόλας κι εκεί!

DSC00763

    Περισσότερο φωτογραφικό υλικό

Γνωρίζουμε τις διαφορετικές χρήσεις των λουλουδιών

0

Συγγραφέας: ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΡΟΔΟΥ ΕΙΔΙΚΟ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ | Κατηγορία Χωρίς κατηγορία | , στις 14-03-2014

Πού συναντάμε λουλούδια στην καθημερινότητά μας;

Λουλούδια σε βάζο, σε γλάστρες στο μπαλκόνι μας, λουλούδια στον κήπο, σε στεφάνι, σε μπουκέτο…

Σήμερα στον όμιλό μας είδαμε όλες αυτές τις διαφορετικές χρήσεις των λουλουδιών.

Πρώτα στην τάξη, σε μορφή παιχνιδιού με κάρτες. Στη συνέχεια βγαίνοντας στον κήπο για να μυρίσουμε για άλλη μια φορά τα λουλούδια μας και να κόψουμε λίγα. Φτιάχνουμε ένα όμορφο μπουκέτο από φρέζιες και το προσφέρουμε στη γυμνάστρια μας, την κα Αγάθη και στη διευθύντρια μας της κα Μαίρη.

Ένα όμορφο μπουκέτο από φρέσκα λουλούδια σε βάζο στολίζει κάθε μέρα το γραφείο της κας Μαίρης πια. Και είναι από τον κήπο μας!

Συνεχίζουμε με μία επίσκεψη σε ένα ανθοπωλείο της γειτονιάς. Για να γνωρίσουμε και άλλα είδη λουλουδιών αλλά και να δούμε ότι τα λουλούδια μπορούμε και να τα αγοράσουμε.

Επιστροφή στο σχολείο για μια μικρή χειροτεχνία! Χρωματίζουμε ο καθένας το λουλούδι του με άλλο χρώμα και γράφουμε το όνομά μας κολλώντας χαρτάκια με τα γράμματα. Έτσι, παίρνουμε και ένα μικρό ενθύμιο στο σπίτι μας!

 

cover

Περισσότερο φωτογραφικό υλικό

Τα ζουμπούλια μας μεγαλώνουν

0

Συγγραφέας: ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΡΟΔΟΥ ΕΙΔΙΚΟ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ | Κατηγορία Χωρίς κατηγορία | , στις 28-02-2014

Έχει περάσει πια αρκετός καιρός από τότε που τα φυτέψαμε και τα φυτά μας αρχίζουν να μεγαλώνουν.

Επειδή είχαμε ασχοληθεί με το φύτεμα 2-3 φορές έχουμε τώρα φυτά σε διάφορα μεγέθη.

Ξεκινάμε τη δράση μας αυτή τη φορά από την τάξη όπου με τη βοήθεια ενός εκπαιδευτικού βίντεο στην αρχή και των καρτών με ζωγραφισμένα φυτά στη συνέχεια, παρακολουθούμε την πορεία ανάπτυξης ενός φυτού. Πρώτα εμφανίζεται ένα μικρό φυτό ίσα-ίσα που ξεπροβάλλει από το χώμα και μετά γίνεται μεγάλο και όσο περνάει ο καιρός ακόμη μεγαλύτερο.

Αφού παίξουμε λίγο με τις κάρτες, τοποθετώντας τις στη σειρά, βγαίνουμε στη συνέχεια στον κήπο για να απολαύσουμε τα δικά μας φυτά, ιδιαίτερα τα ζουμπούλια μας που έχουν μεγαλώσει, έχουν ανθίσει και είναι πανέμορφα! Άλλα πιο μικρά και άλλα πιο μεγάλα.

Παρατηρούμε ότι υπάρχουν σε διαφορετικά χρώματα επίσης! Άσπρα, μωβ και ροζ.

Και μυρίζουν υπέροχα!

DSC00384

Περισσότερο φωτογραφικό υλικό

Ο γεωργός πάει στον αγρό

0

Συγγραφέας: ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΡΟΔΟΥ ΕΙΔΙΚΟ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ | Κατηγορία Χωρίς κατηγορία | , στις 07-02-2014

Σήμερα ο κηπουρός έδωσε τη θέση του στον γεωργό και στο χωράφι του με τις μηλιές.

Ο γεωργός ξεκίνησε να πάει να τις φροντίσει πρωί πριν ξημερώσει…

Στο έργο του τον βοήθησαν ο ήλιος, η βροχούλα και τα παιδιά, μικροί κηπουροί που με το πότισμα και τη φροντίδα τους έκαναν τις τρεις μηλιές του αγρού να γεμίσουν μήλα.

Ζωγραφίσαμε ο καθένας το δικό του χρώμα μήλα, αλλά όλοι φάγαμε τα πράσινα φιρίκια που η κ. Μαίρη με τα μαγικά της τα κοκκίνισε.

Μάλιστα ήρθαν και οι φίλοι μας αυτοί που έκαναν ποδήλατο έξω σαν τους Ολλανδούς και τους κεράσαμε από ένα κόκκινο μηλαράκι.

apples

Περισσότερο φωτογραφικό υλικό

Ώρα για φύτεμα!

0

Συγγραφέας: ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΡΟΔΟΥ ΕΙΔΙΚΟ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ | Κατηγορία Χωρίς κατηγορία | , στις 07-12-2013

Έφτασε η ώρα να φυτέψουμε τα δικά μας φυτά!

Στην αρχή ο κος Σταύρος και η κα Σοφία, μας δείχνουν τα βήματα ένα προς ένα και στη συνέχεια τα εκτελούμε ο καθένας με τη σειρά του. Πρώτα βάζουμε στη γλάστρα μία στρώση χαλίκι και αρκετό χώμα. Με τα δύο μας δάκτυλα, ανοίγουμε τρύπα στο χώμα, βάζουμε μέσα ένα βολβό, τον σκεπάζουμε με χώμα και τέλος, με το ποτιστήρι, ρίχνουμε λίγο νεράκι.

Βάζουμε τη γλάστρα μας σε μία άκρη. Θα πρέπει τώρα να περιμένουμε και να ποτίσουμε το φυτό μας αρκετές φορές για να το δούμε να μεγαλώνει…

DSC00151

Περισσότερο φωτογραφικό υλικό

Θυμόμαστε τα εργαλεία μας

0

Συγγραφέας: ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΡΟΔΟΥ ΕΙΔΙΚΟ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ | Κατηγορία Χωρίς κατηγορία | , στις 08-11-2013

Ας θυμηθούμε τα εργαλεία και τα υλικά που χρησιμοποιούμε στον κήπο μας! Το φτυάρι, τη τσουγκράνα, τις γλάστρες!

Το παγκάκι του κήπου μας δεν είναι ακόμη έτοιμο γι’ αυτό κουβαλάμε τις καρεκλίτσες μας από την τάξη.

Ο κύριος Σταύρος μας δείχνει στην αρχή τα αληθινά εργαλεία και μετά αδειάζει αρκετό χώμα πάνω σε ένα μπλε τάπητα, μας δίνει τα πλαστικά φτυαράκια μας και μας θυμίζει πώς βάζουμε χώμα στις γλάστρες. Χρειαζόμαστε λίγη βοήθεια στην αρχή, αλλά σιγά-σιγά τα καταφέρνουμε και μόνοι μας!

cover

        Περισσότερο φωτογραφικό υλικό

Η πρώτη μας συνάντηση

0

Συγγραφέας: ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΡΟΔΟΥ ΕΙΔΙΚΟ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ | Κατηγορία Χωρίς κατηγορία | , στις 24-10-2013

Είναι η πρώτη φορά που συναντιόμαστε για την σχολική χρονιά 2013-14, στο πλαίσιο του ομίλου μας!
Η δράση περιλαμβάνει μια επίσκεψη στο κήπο μας, για να περάσουμε λίγη ώρα, να θυμηθούμε κάτι από την περσινή μας δραστηριότητα εδώ και να αισθανθούμε ότι βρισκόμαστε σε οικείο περιβάλλον.
Καθώς πλησιάζει ημέρα εθνικής γιορτής, η επέτειος του «ΟΧΙ»,  αποφασίζουμε να ασχοληθούμε με μία κατασκευή. Μαζεύουμε φυλλαράκια, τα κολλάμε πάνω σε χαρτόνι και φτιάχνουμε ένα στεφάνι. Στο τέλος, κολλάμε μικρά κομματάκια πλαστελίνης στο χαρτί και γράφουμε το «ΟΧΙ».

IMG_0647

            Περισσότερο φωτογραφικό υλικό

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων