Τσικνοπέμπτη..

Τσικνοπέμπτη…
Πολλά τα δρώμενα, πολλές οι όμορφες στιγμές, το γέλιο και η διασκέδαση ! Φορέσαμε τις στολές μας, κάναμε face painting, φάγαμε σουβλάκια και στο τέλος επισκεφθήκαμε το 2ο Δημοτικό Σχολείο Κορίνθου, στο οποίο παρουσιάσαμε τον βλάχικο γάμο!
Όλοι οι μαθητές έγιναν ένα και χόρεψαν χέρι χέρι το καθιερωμένο γαϊτανάκι! 🪅🪅
1 5 2 6 3 6 4 5 5 5 6 5 7 5 8 3 9 4 10 3 11 1 12 1 13 1 14 15 16 17

6 Μαρτίου – Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Σχολικού Εκφοβισμού!!

6 Μαρτίου – Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Σχολικού Εκφοβισμού
Η μέρα αυτή έχει οριστεί με σκοπό την ενημέρωση και τη δράση απέναντι στα περιστατικά συστηματικής και επαναλαμβανόμενης βίας, η οποία έχει πολλές μορφές: σωματική, λεκτική, ψυχολογική, κοινωνική και διαδικτυακή.
Στις μέρες μας σημειώνουν ραγδαία αύξηση τα περιστατικά σχολικού εκφοβισμού. Το σχολείο φαίνεται να είναι ο κυρίαρχος χώρος εμφάνισης συμπεριφορών εκφοβισμού, με έξι στους δέκα Έλληνες να δηλώνουν ότι έχουν δεχθεί εκφοβισμό πριν την ενηλικίωσή τους.
Άκουσε το παιδί σου, συζήτησε μαζί του και συμβούλεψε το κατάλληλα είτε είναι το θύμα, είτε ο θύτης…#stopbullying 🚫
1 4 2 5 3 5

Τα εξωτερικά μας προγράμματα δεν σταματάνε και οι μαθητές μας ομορφαίνουν ακόμα περισσότερο!

Τα εξωτερικά μας προγράμματα δεν σταματάνε και οι μαθητές μας ομορφαίνουν ακόμα περισσότερο! Δεν είναι ένα απλό κούρεμα… Τα παιδιά μας γνωρίζουν τα μαγαζιά της πόλης, κοινωνικοποιουνται και μαθαίνουν βιωματικά πόσο σημαντική είναι η φροντίδα του εαυτού μας! Η χαρά και τα λαμπερά τους χαμόγελα είναι ζωγραφισμένα στα πρόσωπα τους! 💇

1 3 2 3 3 3 4 3 5 3 6 3

ΟΛΟΙ ΙΣΟΙ – ΟΛΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ – Στα πλαίσια σχολικού προγράμματος

1 2 2 2 3 2 4 2 5 2 6 2 7 2 8 1 9 3 10 2
Είναι ένα από τα προγράμματα του σχολείου μας για τη διαφορετικότητα… Οι μαθητές μας συμμετέχουν σε ποικίλες δραστηριότητες και παίζουν ομαδοσυνεργατικά παιχνίδια.
Οι διαφορές μας, μας ενώνουν.

Άλλο ένα μάθημα μουσικοκινητικής έλαβε δράση..

Μουσική και κίνηση
Τραγούδι και χορός
Είναι οι δραστηριότητες που μας φτιάχνουν τη διάθεση και κάνουν μαθητές κι εκπαιδευτικούς να περνάνε τέλεια!
Η ομάδα μας είναι φοβερή! Πώς σας φαίνεται?
1 1 2 1 3 1 4 1 5 1 6 1 7 1 9 2

Στα πλαίσια του εξωτερικού προγράμματος της Κοινωνικής Λειτουργού και της Ψυχολόγου του σχολείου μας, επισκεφτήκαμε το κατάστημα Παιδόδρομος. Ευχαριστούμε για την αφιλοκερδώς προσφορά τους σε ρούχα για τους μικρούς μας μαθητές!!

Σήμερα 28/02/2024 στα πλαίσια του εξωτερικού προγράμματος της Κοινωνικής Λειτουργού και της Ψυχολόγου του σχολείου μας, επισκεφτήκαμε το κατάστημα Παιδόδρομος, στο κέντρο της Κορίνθου. Με αγάπη και ανιδιοτέλεια μας προσέφεραν αφιλοκερδώς ρούχα για τους μαθητές μας. Σας ευχαριστούμε κ. Μαρία και κ. Βαγγέλη για την πολύτιμη προσφορά σας!

9 1 10 1

Συμμετοχή του Ειδικού Δημοτικού στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα E-twinning με θέμα “Φυσιολάτρες σε δράση! Μαθαίνοντας να προστατεύουμε το δάσος και τη θάλασσα”

Το σχολείο μας συμμετέχει στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα E-twinning. Το θέμα ενασχόλησης είναι “Φυσιολάτρες σε δράση! Μαθαίνοντας να προστατεύουμε το δάσος και τη θάλασσα”, σε συνεργασία με το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Βούλας. Οι πρώτες εβδομαδιαίες δραστηριότητες ολοκληρώθηκαν προσφέροντας μεγάλη χαρά στους μαθητές μας.

 

1 2 3 4 5 6 7 8

Επίσκεψη στο 4ο Δημοτικό σχολείο Κορίνθου στο πλαίσιο του προγράμματος “Φιλαναγνωσια και αποδοχή διαφορετικοτητας”.

Το σχολείο μας επισκέφθηκε το 14ο Δημοτικό σχολείο Κορίνθου στο πλαίσιο του προγράμματος “Φιλαναγνωσια και αποδοχή διαφορετικοτητας”. Διαβάσαμε για την αξία της ενσυναισθησης και ζωγραφισαμε. Οι μαθητές μας εξασκηθηκαν στο πιάνο και τους άρεσε πολύ! Τέλος, απολαύσαμε τους νέους φίλους μας να τραγουδούν και να παίζουν μουσικά όργανα. Εις το επανιδειν! ♥️

9 10 11 12 13