Ευρωπαϊκό Βραβείο Καινοτόμου Διδασκαλίας 2021 για το 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κορυδαλλού

 

Απονεμήθηκε σήμερα Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2021, στο 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κορυδαλλού το Ευρωπαϊκό Βραβείο Καινοτόμου Διδασκαλίας 2021 στην κατηγορία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, για το σχέδιο Erasmus + «Artemotion Xpress In Europe», το οποίο υλοποιήθηκε στο σχολείο μας στο διάστημα 2015-2018, με γενική συντονίστρια όλων των σχολείων της σύμπραξης την εργοθεραπεύτρια κ. Μουρελάτου Σταμούλα.

Το Ευρωπαϊκό Βραβείο Καινοτόμου Διδασκαλίας αποτελεί μια νέα πρωτοβουλία, η οποία προβάλλει εξαίρετες διδακτικές πρακτικές στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus + και αναγνωρίζει το έργο των εκπαιδευτικών και των σχολείων τους που συμμετέχουν σε έργα ευρωπαϊκής συνεργασίας. Το βραβείο θα απονέμεται κάθε χρόνο, ξεκινώντας από το 2021 και καθόλη τη διάρκεια της προγραμματικής περιόδου 2021-27. Το έπαθλο έχει συμβολική και τιμητική αξία και δεν προσφέρει επιπλέον χρηματικά οφέλη στους νικητές. Αφορά τέσσερις κατηγορίες: Προσχολική Εκπαίδευση, Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση. Οι στόχοι του βραβείου είναι:

  • Η αναγνώριση των επιτευγμάτων των εκπαιδευτικών και των σχολείων και η προβολή του έργου τους.
  • Ο εντοπισμός και η προώθηση καλών πρακτικών διδασκαλίας και μάθησης.
  • Η προώθηση της αμοιβαίας ανταλλαγής γνώσεων μεταξύ εκπαιδευτικών και προσωπικού του σχολείου.
  • Η προώθηση της προστιθέμενης αξίας για τη Σχολική Εκπαίδευση του Προγράμματος Erasmus+.

Τη διαδικτυακή τελετή απονομής του Ευρωπαϊκού Βραβείου Καινοτόμου Διδασκαλίας 2021 διοργάνωσε η Εθνική Μονάδα Erasmus+/IKY στο πλαίσιο εορτασμού των ημερών Erasmus και συντόνισε η Αν. Προϊσταμένη Διεύθυνσης Ειδικών Προγραμμάτων Διεθνών Υποτροφιών κ. Μαρία Νικητάκη. Την εκδήλωση χαιρέτησαν η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Νίκη Κεραμέως και ο Πρόεδρος ΔΣ του ΙΚΥ Καθηγητής κ. Μιχάλης Κουτσιλιέρης. Η απονομή των βραβείων έγινε από την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Νίκη Κεραμέως.

Το 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κορυδαλλού εκπροσώπησαν και παρουσίασαν στην εκδήλωση ο πρώην διευθυντής μας κ. Παληάς Ηρακλής, η γενική συντονίστρια του έργου, εργοθεραπεύτρια κ. Μουρελάτου Σταμούλα και η λογοθεραπεύτρια του σχολείου κ. Μίχα Ασημίνα.

Θερμά συγχαρητήρια στο εκπαιδευτικό προσωπικό και κυρίως στους μαθητές του σχολείου μας για όλα όσα καταφέραμε!!!

Μπορείτε να δείτε τα βραβευθέντα σχολεία και την εκδήλωση απονομής πατώντας τους αντίστοιχους συνδέσμους.

videos of all the awarded schools in Europe

2021 European Innovative Teaching Award