Θεατρική παράσταση “Το Μαγικό Κουτί”

Σήμερα Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2019, ομάδα μαθητών από το 1ο Ειδικό Νηπιαγωγείο και Δημοτικό Σχολείο Κορυδαλλού επισκέφθηκε, με τη συνοδεία των δασκάλων τους, την παιδική σκηνή του θεάτρου Πρόβα. Παρακολούθησαν την παράσταση “Το Μαγικό Κουτί”.

Στην παράσταση η Χαριτωμένη είναι ένα κακομαθημένο παιδί, που πιστεύει, ότι όλος ο κόσμος περιστρέφεται γύρω της. Όταν καταφέρνει να πείσει τον πατέρα της, να της εξασφαλίσει το «Μαγικό Κουτί», που κρύβει τα δώρα των παιδιών όλου του κόσμου, μένει μόνη, χωρίς φίλους, χωρίς παρέα κι αρχίζει να πλήττει, γιατί δεν έχει με ποιον να παίξει.

Τα Ξωτικά που ζουν κάτω από τη γη αγανακτούν με τα καμώματα της και αναλαμβάνουν με τη βοήθεια του κοινού, να πείσουν τη Χαριτωμένη να επιστρέψει το «Μαγικό Κουτί» εκεί που ανήκει. Η απόφασή της εξαρτάται αποκλειστικά από τους θεατές, οι οποίοι καθορίζουν με τη συμμετοχή τους την εξέλιξη της ιστορίας.

Το συγκεκριμένο έργο χρησιμοποιεί τη διαδραστική μέθοδο και στηρίζεται εκτός από το κείμενο στους αυτοσχεδιασμούς των ηθοποιών και στη συμμετοχή των μικρών θεατών που βοηθούν ενεργά στην εξέλιξή της παράστασης.

Κατά τη διάρκεια της παράστασης λοιπόν, τα παιδιά ανέβηκαν στη σκηνή, αλληλεπίδρασαν με τους ηθοποιούς και το χάρηκαν με την ψυχή τους!

 

Αφήστε μια απάντηση