Παίζουμε μαζί, Μαθαίνουμε Μαζί

Τη Δευτέρα 16 Μαΐου 2022, στο γήπεδο του 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Κορυδαλλού πραγματοποιήθηκε το πρακτικό μέρος του Εκπαιδευτικού προγράμματος των Special Olympics Παίζουμε μαζί, Μαθαίνουμε Μαζί. Το σχολείο μας επισκέφθηκαν μαθητές του 7ου Γυμνασίου Κορυδαλλού για να παίξουμε όλοι μαζί Handball και Boccia. Συντονίστρια της δράσης ήταν η προπονήτρια των Special Olympics κα Μαρία Μαγείρου. Τα παιδιά έτρεξαν, γυμνάστηκαν, συνεργάστηκαν με χαρά και διασκέδασαν κατά τη διάρκεια της δράσης!

 

Εντυπώσεις μαθητών του 7ου Γυμνασίου Κορυδαλλού – Γ5

από τη δράση SPECIAL OLYMPICS 

«Στο Ειδικό Σχολείο πέρασα πολύ ωραία. Είχα καιρό να διασκεδάσω έτσι. Χαίρομαι που πλέον τα «διαφορετικά» παιδιά έχουν θέση σε σχολείο και ολυμπιακούς αγώνες. Μου άρεσε που έμαθα και έπαιξα boccia, ένα άθλημα που δεν έχω ξαναπαίξει».

Ε. Λ.

«Είμαι πολύ τυχερή που συμμετείχα σε αυτή την δράση μέσα από την οποία κατάφερα να έρθω πιο κοντά στον κόσμο των παιδιών αυτών και να μπορέσω να τον λατρέψω και να τον αγαπήσω με όλο μου το είναι. Αγάπησα τα παιδιά και κάθε φορά που τα έβλεπα να χαμογελούν η ψυχή μου ξεχείλιζε από ζεστασιά και χαρά. Θεωρώ απίστευτο το έργο αυτών των ανθρώπων εκεί, καθώς δίνουν σε αυτά τα παιδιά μία ευκαιρία να καταφέρουν να ζήσουν μία απίστευτη ζωή στο μέλλον».

M. Μπ.

«Η επίσκεψή μου στο Eιδικό Σχολείο ήταν ιδιαίτερη και συγκινητική. Πρώτα απ’ όλα, εντυπωσιάστηκα από τις σύγχρονες εγκαταστάσεις του σχολικού κτιρίου. Το καλωσόρισμα των παιδιών ήταν θερμό και ήταν γεμάτα με ενθουσιασμό. Η επίσκεψη περιελάμβανε γνωριμία και παιχνίδια υπό τη συνεχή επιτήρηση των δασκάλων. Οι δάσκαλοι βοηθούσαν τα παιδιά, τα ενθάρρυναν και η δράση ήταν άψογα οργανωμένη. Έχω κρατήσει ως ενθύμιο μια υπέροχη κάρτα γραμμένη από τα παιδιά. Πέρασα πολύ ευχάριστα κι ελπίζω όλοι να αποκτήσουν αυτήν την αξέχαστη εμπειρία».

Α. Χ.

«Στις 16/5/2022 η τάξη μου πραγματοποίησε μια πολύ ενδιαφέρουσα επίσκεψη στο Ειδικό Σχολείο Κορυδαλλού. Εκεί, μας υποδέχτηκαν τα παιδιά με τους δασκάλους τους και αφού αλληλοσυστηθήκαμε παίξαμε διάφορα παιχνίδια. Συμμετείχαμε όλοι με ενθουσιασμό και διασκεδάσαμε πραγματικά. Η εμπειρία ήταν μοναδική. Ευχαριστούμε το Ειδικό Σχολείο για τη φιλοξενία και την καθηγήτριά μας κ.Ρούσση που μας έδωσε τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουμε αυτή την επίσκεψη. Υποσχόμαστε ότι σύντομα να ξαναβρεθούμε».

Α. Λ.

Αφήστε μια απάντηση