Δραστηριότητες στο μάθημα της μουσικής

Η μουσικός του σχολείου μας κα Κατερίνα Σταματίου μας περιγράφει τις όμορφες και ενδιαφέρουσες δραστηριότητες, στις οποίες εμπλέκει τους μαθητές μας, με σκοπό να τους ταξιδέψει στο μαγικό κόσμο της μουσικής!
“Γνωριμία με τους κλασικούς συνθέτες”: Με το τμήμα Α1, στο πλαίσιο της γνωριμίας με κλασικούς συνθέτες, μετά την ακρόαση κάποιων γνωστών έργων, τη συζήτηση γύρω από το περιεχόμενό τους (π.χ. 4 εποχές του Βιβάλντι) και τη ρυθμική τους συνοδεία με body percussion, κατασκευάσαμε τον χάρτη σύνδεσης των συνθετών αυτών με τις γενετειρές τους.
“Ο Πέτρος και ο Λύκος”:  Με το τμήμα Μ3, παρακολουθήσαμε από το διαδίκτυο το μουσικό παραμύθι του Σ. Προκόφιεφ “ο Πέτρος και ο λύκος “, σε μια παράσταση που πραγματοποιήθηκε με την ορχήστρα της ΕΡΤ σε διεύθυνση του Μιχάλη Οικονόμου και αφηγητή τον Διονύση Σαββόπουλο. Με αυτον τον τρόπο, τα παιδιά μέσα από τον κόσμο του παραμυθιού ήρθαν σε επαφή με τα όργανα της ορχήστρας και στο τέλος κατασκεύασαν τον χάρτη ακρόασης της ιστορίας δημιουργώντας κολλάζ με τους ήρωες και τα μουσικά όργανα που τους αντιπροσωπεύουν. Τη δραστηριότητα οργάνωσαν η δασκάλα του τμήματος και η μουσικός του σχολείο.

 

Αφήστε μια απάντηση