Επίσκεψη στο θέατρο

Την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2020 πήγαμε στο θέατρο Αλίκη για να παρακολουθήσουμε την παράσταση “Τα Καινούργια ρούχα του βασιλιά”ένα από τα πιο διαχρονικά και δημοφιλή παραμύθια του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν.

Πρόκειται για μία διασκευασμένη ιστορία που περιελάμβανε: έναν αλαζόνα Βασιλιά, γεμάτο έπαρση και εγωισμό που ενδιαφέρεται μόνο να φορά κάθε μέρα καινούργια, ακριβά και εντυπωσιακά ρούχα, μια βασίλισσα που κυνηγάει ένα αστέρι για να το κάνει δικό της και καταλήγει σ’ ένα πηγάδι χωρίς πάτο, μια πριγκίπισσα στο δικό της κόσμο, ανεπίδεκτη μαθήσεως στα μαγικά και στην πραγματικότητα, έναν απατεώνα που βρίσκει την ευκαιρία στην κυριολεξία, να πουλήσει φύκια για μεταξωτές κορδέλες στο βασιλιά, το γιο του απατεώνα, που θέλει να ξεφύγει αλλά δεν ξέρει πώς και φυσικά αυλικούς, υπουργούς και κόλακες της Εξουσίας που συνήθισαν να λένε μόνο «ναι» στο βασιλιά, για να μπορούν να υπάρχουν δίπλα του. Το μπέρδεμα όλων αυτών στην ιστορία ιστορία αναλαμβάνει να λύσει η πραγματικότητα με τη συμμετοχή των ίδιων των θεατών.

Τα παιδιά απόλαυσαν μια αξιόλογη παράσταση με επίκαιρα μηνύματα! Παρακολούθησαν με ενδιαφέρον και συμμετείχαν στο διαδραστικό κομμάτι της, χειροκρότησαν και στο τέλος χαιρέτησαν τους ηθοποιούς και έφυγαν με ένα μεγάλο χαμόγελο!

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση