Βιωματική δράση με πλοηγό ζωντανή μουσική από άρπα

Την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2019, ομάδα μαθητών του σχολείου μας, με τη συνοδεία εκπαιδευτικών, συμμετείχε σε μία βιωματική εμπειρία μέσα από μελωδίες άρπας. Το εργαστήριο πραγματοποιήθηκε στο χώρο του σχολείου μας από την κα Μαρία Α. Αγγελή, που ανήκει στον φορέα « σ π ε ί ρ α, ολιστική εκπαίδευση, ανθρώπινες αξίες, διά βίου μάθηση» και διήρκησε 2 διδακτικές ώρες.

Πρόκειται για μία πολυμορφική, πολυαισθητηριακή, διεπιστημονική, γαλήνια και ταυτόχρονα δυναμική δραστηριότητα, που ενδυναμώνει το μαθητή και την ομάδα μέσα στην αγκαλιά των ευγενών συχνοτήτων της κέλτικης άρπας.

Περιελάμβανε τη γνωριμία των μαθητών με την κέλτικη άρπα, αφήγηση με μηνύματα αλληλεγγύης και συνεργασίας, παιχνίδι μελωδιών-συνειρμών και μουσικοκινητικό παιχνίδι. Τα παιδιά κλήθηκαν μέσα από τις δραστηριότητες του εργαστηρίου να δημιουργήσουν, να συνεργαστούν, να διευρύνουν τη φαντασία τους, να συγκεντρωθούν, να συντονιστούν με τις «απαιτήσεις» των μελωδιών της άρπας, να κινηθούν πρωτότυπα και αυτοσχεδιαστικά, να ακονίσουν τη μνήμη τους, να τραγουδήσουν και να νιώσουν δημιουργικά μέλη στην ομάδα.

 

 

Αφήστε μια απάντηση