Γιορτή λήξης μαθημάτων – Kαλό Kαλοκαίρι!

Την Τετάρτη 13 Ιουνίου 2018, στο φιλόξενο χώρο του Δημοτικού αμφιθεάτρου «Θανάσης Βέγγος», γιορτάσαμε τη λήξη του διδακτικού έτους με τη θεατρική παράσταση «Πού πήγε ο ΟΖ;», που ανέβασαν οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του 1ου Ειδικού Δ.Σ. Κορυδαλλού. Το κείμενο της παράστασης ήταν δημιουργία της θεατρολόγου του σχολείου μας κας Σοφίας Τζιλάκου, εμπνευσμένο από την κλασική ταινία «Ο απίθανος μάγος του ΟΖ». Η προετοιμασία της παράστασης ήταν αποτέλεσμα συλλογικής προσπάθειας, προσφοράς και δημιουργίας όλου του προσωπικού του σχολείου.

Με την καλοκαιρινή γιορτή μας συμμετείχαμε στο μαθητικό φεστιβάλ 2018: «Η φωνή μας το σύμπαν αλλάζει». που συνδιοργανώνεται από το τμήμα Παιδείας του Δήμου Κορυδαλλού, την Ένωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών Κορυδαλλού και τον Οργανισμό Άθλησης και Πολιτισμού.

Καλεσμένοι ήταν οι γονείς των μαθητών μας, εκπρόσωποι του Δήμου Κορυδαλλού, Συλλόγων & Φορέων και φίλοι του σχολείου μας. Ευχαριστούμε όλους όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους στη γιορτή μας, χειροκρότησαν τα παιδιά μας και τους εκπαιδευτικούς για την υπέροχη παράσταση που παρουσίασαν και μοιράστηκαν μαζί μας ευχές για ένα καλό καλοκαίρι.

Το Δήμο Κορυδαλλού εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Γουρδομιχάλης Γρηγόρης, ο οποίος χαιρέτισε την εκδήλωσή μας τονίζοντας το εξαίρετο εκπαιδευτικό έργο του προσωπικού του 1ου Ειδικού Σχολείο Κορυδαλλού και μας διαβεβαίωσε ότι ο Δήμος είναι πάντα δίπλα στο Ειδικό Σχολείο Κορυδαλλού και το στηρίζει. Επίσης. παρευρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος κ. Καπιτσίνος Ανδρέας και οι  Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Χρουσαλάς Νίκος και κα Κυλάκου Καίτη. Την Ένωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών Κορυδαλλού εκπροσώπησε η Πρόεδρος κα Τζαβαλή Άννα.

Ο Δ/ντής του σχολείου αναφέρθηκε στη σχολική χρονιά που πέρασε και τόνισε ότι ήταν μια πολύ καλή και δημιουργική χρονιά, πετύχαμε τους εκπαιδευτικούς στόχους που είχαμε θέσει και φτάσαμε αισίως στο τέλος ενός όμορφου ταξιδιού προόδου και γνώσης. Το σχολείο λειτούργησε με 11 τμήματα και ήταν πλήρως στελεχωμένο με εκπαιδευτικό, ειδικό εκπαιδευτικό και ειδικό βοηθητικό προσωπικό. Στη σχολική μας μονάδα λειτουργεί το 1ο Ειδικό Νηπιαγωγείο Κορυδαλλού και τα νήπιά του υποστηρίζονται επίσης από το Ειδικό Εκπαιδευτικό και Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό του σχολείου. Το Ειδικό Σχολείο Κορυδαλλού ήταν και αυτή τη χρονιά Κέντρο Στήριξης σε πέντε 5 Δημοτικά Σχολεία Γενικής Αγωγής του  Κορυδαλλού, για στήριξη, ένταξη και συνεκπαίδευση των μαθητών τους.

Αυτή τη σχολική χρονιά ολοκληρώθηκε, μετά από δράσεις τριών χρόνων, το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ “Artemotion Xpress in Europe”, στο οποίο συμμετείχε ως συντονιστής το 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κορυδαλλού. Στις δράσεις  του προγράμματος πήραν μέρος όλοι οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας. Στόχος του Προγράμματος ήταν να δώσει τη δυνατότητα στους μαθητές μας να εκφράσουν τα συναισθήματά τους μέσα από την τέχνη και είχαν την ευκαιρία να αναπτύξουν τις δεξιότητές  τους και σε άλλους τομείς όπως για παράδειγμα στη σχολική, στην οικογενειακή και στην κοινωνική ζωή. Οι εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν στο πρόγραμμα, μέσα από τη συνεργασία, τις εκπαιδευτικές ανταλλαγές και τις δραστηριότητες του προγράμματος απέκτησαν νέες γνώσεις, εκπαιδευτικές εμπειρίες και καλές πρακτικές. Αναμένουμε την αξιολόγηση του Προγράμματος από το ΙΚΥ και ευελπιστούμε ότι τα αποτελέσματα θα είναι θετικά.

Έγιναν ακόμη αυτή τη χρονιά στο σχολείο μας πολλά καινοτόμα προγράμματα και δράσεις: Συμμετείχαμε σε αθλητικούς αγώνες και διοργανώσεις, στο “Τζάμπολ αγάπης”, συνεχίστηκε το πρόγραμμα στο κολυμβητήριο, το τένις και η Σχολή Γονέων. Για πρώτη φορά, έγινε πρόγραμμα θεραπευτικής ιππασίας, που συμμετείχαν όλα τα τμήματα του σχολείου καθώς επίσης και πρόγραμμα εκπαιδευτικής ρομποτικής. Επίσης. είμαστε για μια ακόμη φορά υποψήφιοι για διεθνή διάκριση με το βραβείο INTERNATIONAL SCHOOL AWARD. Ένα βραβείο που είχαμε κερδίσει ξανά πριν τρία χρόνια και προβάλλει το σχολείο μας παγκόσμια ανοίγοντάς μας δρόμους διεθνούς εκπαιδευτικής συνεργασίας. Ακόμη, συμμετείχαμε στο πρόγραμμα «ΑΓΑΠΩ & ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΩ ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΟΥ» και στην ΗΜΕΡΙΔΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ, που διοργάνωσε η Διεύθυνση Πάρκων και Κηποτεχνίας του Δήμου Κορυδαλλού.

Ξεχωριστή στιγμή για το Ειδικό Σχολείο Κορυδαλλού, τη χρονιά που πέρασε, ήταν η βράβευση με τιμητική διάκριση του σχολείου μας για τη συμμετοχή του στον 5ο Πανελλήνιο διαγωνισμό «Λέμε όχι στο σχολικό εκφοβισμό» που διοργάνωσε το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας με το Βρετανικό Συμβούλιο και είχαμε την τιμή να παραλάβουμε το βραβείο από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Όλες οι εκπαιδευτικές δράσεις και τα προγράμματα που έγιναν στο σχολείο μας τη χρονιά που πέρασε ήταν αποτέλεσμα της ατομικής και συλλογικής εργασίας όλων των εκπαιδευτικών που εργάζονται και προσφέρουν εκπαιδευτικό έργο στο Ειδικό Σχολείο Κορυδαλλού. Ο Δ/ντής τους ευχαρίστησε όλους για την άριστη συνεργασία που είχαν, το πολύ καλό παιδαγωγικό κλίμα που υπήρχε και κυρίως για την τόσο σημαντική προσφορά τους στους μαθητές και τα πολύ καλά αποτελέσματα στο εκπαιδευτικό έργο που είχε το σχολείο.

Επίσης, ευχαρίστησε για τη στήριξη και τη συνεργασία το Δήμο Κορυδαλλού, τους γονείς των μαθητών, την Ένωση Γονέων και κάθε άλλο φορέα ή πρόσωπο που με οποιονδήποτε τρόπο στήριξε το εκπαιδευτικό έργο στο Ειδικό Σχολείο Κορυδαλλού.

Ιδιαίτερα στο Σύλλογο Γονέων, να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ γιατί όλη αυτή τη χρονιά ήταν δίπλα στο σχολείο μας και στήριξε τα εκπαιδευτικά προγράμματα με παιδαγωγικό και άλλο υλικό, τις αθλητικές δραστηριότητες και τις εκδηλώσεις μας με τα έσοδα από τις δωρεές, τα μπαζάρ που διοργάνωσε κ.ά.

Μετά τη λήξη της γιορτής, ο Σύλλογος Γονέων πρόσφερε αναμνηστικά δώρα στους μαθητές μας που αποφοίτησαν. Την απονομή έκανε η Αντιπρόεδρος του Συλλογου κα Ιωαννίδου Άννα, η οποία ευχαρίστησε τους εκπαιδευτικούς τους σχολείου για την προσφορά τους στους μαθητές και ευχήθηκε καλή πρόοδο στα παιδιά και καλό καλοκαίρι σε όλους. Στη συνέχεια, ο Σύλλογος Γονέων στο προαύλιο του σχολείου πρόσφερε δωράκια στους μαθητές και κέρασμα για τα παιδιά και τους μεγάλους. Τα κεράσματα ήταν προσφορά του Συλλόγου Γονέων με τη στήριξη του Συλλόγου Γονέων του 6ου ΔΣ Κορυδαλλού, του Ζαχαροπλαστείου Δασκαλάκης στη Νίκαια και των supermarkets Σκλαβενίτης. Τους ευχαριστούμε όλους!

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΕΝΑ ΞΕΓΝΟΙΑΣΤΟ ΚΑΙ ΧΑΡΟΥΜΕΝΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!

 

 

Αφήστε μια απάντηση