Βιογραφικό διευθυντή

Γεια σας

Eίμαι ο Ηρακλής Παληάς, δάσκαλος στην Ειδική Αγωγή & Εκπαίδευση, διευθυντής στο 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κορυδαλλού.

Στις δομές της Πρωτοβάθμιας  Εκπαίδευσης υπηρετώ από το 1983, σε σχολεία γενικής και ειδικής αγωγής.

Είμαι απόφοιτος της Παιδαγωγικής Ακαδημίας Μυτιλήνης, πτυχιούχος του Παιδαγωγικού τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος  Μεταπτυχιακού Διπλώματος  Σπουδών του ΕΑΠ.

Επίσης, είμαι πτυχιούχος ετήσιας επιμόρφωσης της ΣΕΛΔΕ Αθηνών και διετούς Μετεκπαίδευσης στην Ειδική Αγωγή από το Μαράσλειο Διδασκαλείο Αθηνών. Έχω πιστοποίηση δεξιοτήτων και γνώσεων στο 1ο και 2ο επίπεδο στις Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνιών και παρακολούθησα πιστοποιημένη ετήσια επιμόρφωση 400 ωρών στην οργάνωση και διοίκηση της εκπαίδευσης στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Το 2005 τοποθετήθηκα Δ/ντής στο Ειδικό Σχολείο ΠΙΚΠΑ Πειραιά, με αποφάσεις του Διοικητικού Εφετείου Πειραιά και του ΠΥΣΠΕ της Δ/νσης ΠΕ Πειραιά.

Από τον Σεπτέμβριο του 2008 έως τον Αύγουστο 2011 υπηρέτησα Δ/ντής στο 1ο Ειδικό Δημοτικό Δραπετσώνας. Παράλληλα με το διοικητικό και καθοδηγητικό μου έργο στην παραπάνω σχολική μονάδα, ασκούσα και τα διδακτικά μου καθήκοντα.

Με ομόφωνη απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων εκπροσώπησα το σχολείο σε σεμινάριο εξεύρεσης εταίρων στο Βέλγιο, το Δεκέμβριο του 2008, προκειμένου να αναλάβουμε Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Comenius. Καταθέσαμε κοινή αίτηση με 5 ειδικά σχολεία της Ευρώπης και για δύο χρόνια είχα την ευθύνη της υλοποίησης του εγκεκριμένου από το ΙΚΥ Προγράμματος, το οποίο ολοκληρώθηκε τον Ιούλιο του 2011, με επιτυχία και άριστα αποτελέσματα.  

Ως Δ/ντής στο 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Δραπετσώνας είχα άριστη συνεργασία με το εκπαιδευτικό προσωπικό, τους γονείς, το σχολικό Σύμβουλο και τη Διοίκηση. Μέσα από δράσεις και προγράμματα οι μαθητές μας πέτυχαν υψηλού επιπέδου μάθηση, κοινωνικοποίηση και ένταξη στο ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον. Από τη θέση του διευθυντή συνέβαλα με  τις ενέργειες και τις παρεμβάσεις μου  στον Δήμο Δραπετσώνας και σε  άλλους εμπλεκόμενους φορείς, στην ολοκλήρωση, μετά από καθυστερήσεις πολλών ετών, του νέου διδακτηρίου στο οποίο μεταστεγαστήκαμε και λειτούργησε εκεί η σχολική μονάδα. Οργάνωσα και έγιναν με επιτυχία τα εγκαίνια στο νέο σχολείο. Κατασκεύασα και ενημέρωνα, έως τη λήξη της θητείας μου ως Δ/ντής στο παραπάνω σχολείο, την ιστοσελίδα του https://blogs.sch.gr/1dimeiddrapets/.

Ενδιαφέρομαι και ενημερώνομαι με σεμινάρια και επιμορφώσεις, για τις νέες παιδαγωγικές μεθόδους στην γενική και ειδική αγωγή και για τις σύγχρονες μεθόδους στην οργάνωση και διοίκηση του Νέου Σχολείου.

Με τις κρίσεις των Δ/ντών το έτος 2011 ανέλαβα τη διεύθυνση και έως σήμερα υπηρετώ Δ/ντής στο 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κορυδαλλού. Δημιούργησα την ιστοσελίδα του σχολείου, στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://blogs.sch.gr/dimeidkor/, ως εναλλακτικό τρόπο επικοινωνίας και ενημέρωσης για τους μαθητές και τους γονείς. Ακόμη, εδώ προβάλλονται τα προγράμματα και οι δράσεις που γίνονται στο σχολείο μας