Η ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

«Ου πάσα κίνησις γυμνάσιον έστι»

(Δεν θεωρείται άθληση οποιασδήποτε μορφής άσκηση) Γαληνός 

Το μάθημα της Γυμναστικής στο ειδικό σχολείο

Η φυσική αγωγή αποτελεί αναπόσπαστο μέρος  της εκπαιδευτικής διαδικασίας στην Ελλάδα από την αρχαιότητα έως σήμερα.

Το σχολείο μας διαθέτει αίθουσα γυμναστηρίου, που χρησιμοποιείται ως χώρος γύμνασης αλλά και ψυχοκοινωνικής αγωγής σε συνδυασμό με μουσικοκινητικό πρόγραμμα και θεατρικά παιχνίδια

Με τη γυμναστική, μέσα από προσαρμοσμένες δραστηριότητες, ασκήσεις, παιχνίδια, βιωματικές δράσεις, μουσική κ.ά. ο γυμναστής συντελεί στην βελτίωση τόσο της φυσικής κατάστασης των μαθητών όσο και στην ψυχοκινητική τους ανάπτυξη και εξέλιξη.

 Στο σχολείο μας, που αποτελεί μέλος της εκπαιδευτικής κοινότητας, με ευθύνη της Γυμνάστριας, πραγματοποιούνται κάθε σχολικό έτος τα παρακάτω προγράμματα:

  • Γυμναστική για κάθε τάξη σε ομαδικό και εξατομικευμένο πρόγραμμα για κάθε μαθητή 2 – 4 φορές την εβδομάδα.

 

            Οι δραστηριότητες του  μαθήματος  γίνονται στο γυμναστήριο και στο προαύλιο του σχολείου μας, στο ανοιχτό γειτονικό στάδιο καθώς  και στο ανοιχτό γήπεδο μπάσκετ του Δήμου Κορυδαλλού.

 

Με τη στήριξη των δήμων Κορυδαλλού και Νίκαιας, προσφέρουμε στους μαθητές μας την ευκαιρία να συμμετέχουν, με κριτήριο τις ικανότητες και τις κλίσεις του κάθε παιδιού, στα εξής επιπλέον προγράμματα:

  • Κολύμβηση στο κλειστό κολυμβητήριο Νίκαιας με πρόγραμμα κολύμβησης στη μικρή και στη μεγάλη πισίνα.

                                                                               

  • Ενόργανη Γυμναστική στο κλειστό γυμναστήριο του Δήμου Κορυδαλλού,  στην αίθουσα ενόργανης και στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ.

 

  • Συμμετοχή των μαθητών μας σε αγώνες και αθλητικές ημερίδες

 

Οι μαθητές του σχολείου μας συμμετέχουν σε διοργανώσεις του Δήμου ή άλλων φορέων, όπως είναι αγώνες μπόουλινγκ, κολύμβηση, μαραθώνιος, τρίαθλο κ.ά.

Επίσης οι μαθητές μας μέσα από το μάθημα της γυμναστικής, με την καθοδήγηση της Γυμνάστριας, συμμετέχουν στις δραστηριότητες της ευέλικτης ζώνης και των προγραμμάτων καινοτόμων δράσεων,  που γίνονται στο σχολείο μας. 

Δημοσίευση από τη Γυμνάστρια του 1ου Ειδικού Σχολείου Κορυδαλλού, Γιώτα Γιαννούλα

Αφήστε μια απάντηση