2011 – 2012

Στο σχολείο μας το διδακτικό έτος 2011 – 2012 εκπονούνται δύο προγράμματα σχολικών δραστηριοτήτων:

“Ο Χειμώνας”  και  “Ο Χειμώνας και τα έθιμα”

Τα προγράμματα εντάσσονται στα πλαίσια των πολιτιστικών θεμάτων και γίνονται σε συνεργασία με τάξη του 8ου Δημοτικού Σχολείου Κορυδαλλού (ευέλικτη ζώνη). Απο την εφαρμογή τους, οι μαθητές που συμμετέχουν σε αυτά, μέσα απο τη θεματική προσέγγιση των παραδόσεων (ήθη – έθιμα), των τραγουδιών, των γιορτών, της φύσης, του καιρού, των φαγητών, των γλυκών, των ζώων, του ντυσίματος, των αθλημάτων κ. ά. θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν για το χειμώνα και τις παραδόσεις του, να συνεργάζονται και να παίζουν ρόλους με δραματοποίηση και θεατρικό παιχνίδι. Επιπρόσθετα με τη διαθεματική προσέγγιση θα γίνει σύνδεση με τα αντίστοιχα γνωστικά αντικείμενα των προγραμμάτων σπουδών.

Υπεύθυνη για το ένα πρόγραμμα είναι η δασκάλα Κυρατσώ Γωνιά και στην ομάδα συμμετέχουν η δασκάλα Θεοδοσοπούλου Ευαγγελία, η κοινωνική λειτουργός Πασσαλίδου Αγγελική και η γυμνάστρια Γιώτα Γιαννούλα. Για το δεύτερο πρόγραμμα υπεύθυνη είναι η δασκάλα Χιώτη Αθηνά και συμμετέχουν η δασκάλα Θεοδοσοπούλου Ευαγγελία, η λογοθεραπεύτρια Μίχα Ασημίνα και η εργοθεραπεύτρια Μουρελάτου Σταμούλα.

Οι  μαθητές της ομάδας  που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα είναι από τις βαθμίδες Α, Μ1, Μ2, Μ3.

Μέσα στους στόχους και στα αποτελέσμαα που αναφέραμε από την εκπόνηση των προγραμμάτων αυτών πολύ σημαντική θεωρούμε τη συνεργασία των μαθητών μας με τους μαθητές του 8ου γενικού σχολείου.  Με τον τρόπο αυτό τα παιδιά μας έχουν την ευκαιρία για κοινωνικοποίηση και ένταξη στο ευρύτερο κοινωνικό πλαίσιο.

Εξάλλου ας μη ξεχνάμε ότι σκοπός της Ειδικής Αγωγής είναι η ολόπλευρη ανάπτυξη, η κοινωνική αποδοχή   η αυτονομία και η ένταξη-ενσωμάτωσητων μαθητών μας με ιδιαίτερες ικανότες και δεξιότητες.

Αφήστε μια απάντηση