Εκπαιδευτική Ρομποτική !!

Η χρήση νέων τεχνολογιών στην εκπαίδευση αποτελεί ένα ισχυρό εργαλείο ανάπτυξης δεξιοτήτων των μαθητών και η  πρόσβαση σε πληθώρα μέσων και υλικών ευνοεί την κατάκτηση νέων γνώσεων. Για τον σκοπό αυτό πραγματοποιήθηκε το πρόγραμμα εκπαιδευτικής ρομποτικής Robo Project στην σχολική μας μονάδα υπεύθυνη του οποίου ήταν η κυρία Κυριακή Τραντούδη. Με την βοήθεια του robot Tiny οι μαθητές και οι μαθήτριες μας έμαθαν για την σημασία της αναγνώρισης  των συναισθημάτων  και την σύνδεση τους με τα βασικά όργανα του σώματος (μυαλό και καρδιά ). Εξαιρετική διαδικασία η οποία εισήγαγε τους μαθητές μας στην λογική του προγραμματισμού.

image 67204609  image 67235585

Ευχαριστήρια κίνηση !

Οι όμορφες κινήσεις είναι καλό να αναγνωρίζονται και να επιβραβεύονται! Θέλοντας να τιμήσουμε  Τοπικούς Συλλόγους αλλά και ιδιώτες για την ενίσχυση του υλικού του σχολείου σε είδη όπως αθλητικό εξοπλισμό , βιβλία, παραμύθια , παζλ  και εκπαιδευτικά παιχνίδια κατασκευάσαμε,  εκπαιδευτικοί μαθητές και μαθήτριες  Πασχαλινές λαμπάδες  ως ένα ελάχιστο ευχαριστώ για την προσφορά τους στη σχολική μας μονάδα.

image 50737409  image 50749953 image 50416641

Αξιοποίηση νέων τεχνολογιών στη σχολική μονάδα

Η ιστορία του μεγάλου θεωρητικού φυσικού  Stephen Hawkings ήταν η αφορμή της κοινής δράσης μεταξύ μαθητών της σχολικής μας μονάδας με το Νηπιαγωγείο Τούμπας. Η κίνηση των  ματιών του επιστήμονα ήταν και η μεγάλη του δύναμη ώστε να κατακτήσει τους στόχους του παρά τις δυσκολίες και τα εμπόδια που προέκυψαν στη ζωή του. Οι μαθητές ενθουσιάστηκαν βλέποντας πως πλέον υπάρχουν στη διάθεση μας τεχνολογικά μέσα και λογισμικό το οποίο με τη κίνηση των ματιών ελέγχει έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή και παρέχει τόσες δυνατότητες μάθησης! Στην δράση μας χρησιμοποιήσαμε το λογισμικό kinems και φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή τα οποία εστάλησαν μαζί με τεχνολογικό εξοπλισμό ειδικής αγωγής από το Υπουργείο Παιδείας Θρησκευμάτων και Αθλητισμού.

image 50746113 image 50774785 image 50429185 

Πασχαλινές Ετοιμασίες !

Οι Πασχαλινές διακοπές καταφτάνουν και οι ετοιμασίες είναι πολλές. Λίγο πριν το κλείσιμο των σχολείων , οι μαθητές/ μαθήτριες επισκέφθηκαν την εκκλησία του χωριού Τούμπα όπου  και  άκουσαν όμορφες πασχαλινές ιστορίες . Έπειτα σειρά είχαν τα πασχαλινά έθιμα , τα οποία προσπαθήσαμε εκπαιδευτικοί και μαθητές να φέρουμε εις πέρας , βάφοντας αβγά με παραδοσιακούς τρόπους ψήνοντας Λαζαράκια και φτιάχνοντας λαμπάδες για τους μαθητές  και τις μαθήτριες των τάξεων  . Για το τέλος αφήσαμε το κυνήγι των αυγών στο προαύλιο του σχολείου στο οποίο μας βοήθησαν οι μαθητές του Νηπιαγωγείου της Τούμπας αλλά και ο ειδικός χάρτης του σχολείου τον οποίο ακολουθήσαμε πιστά!

image 6487327 3 1 image 6487327 1 image 50441473image 50417153image 6487327 8 image 6487327image 6487327 7 image 50435585image 50751233

”Παραολυμπιακά και άλλα.. ” στον δήμο Παιονίας

Με μεγάλη χαρά και ενθουσιασμό παρευρεθήκαμε μαθητές, μαθήτριες  και εκπαιδευτικοί του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Γουμένισσας  στην εξαιρετική διοργάνωση « Παραολυμπιακά και άλλα» του Δήμου Παιονίας,  με θέμα την παρουσίαση  Παραολυμπιακών Αθλημάτων σε μαθητές Δημοτικών και Γυμνασίων. Η εκδήλωση έλαβε χώρα στο κλειστό Γυμναστήριο της Αξιούπολης την Πέμπτη 11-4-2024 υπό την αιγίδα της Παραολυμπιακής Επιτροπής και με την στήριξη του Συλλόγου Γονέων και Φίλων Αθλητών Α.μ.ε.α. Αποδεχόμενοι την πρόσκληση του Αντιδημάρχου Πολιτισμού-Αθλητισμού και Νέας Γενιάς κυρίου Κύρου Καλαβάζη οι μαθητές της σχολικής μας μονάδας παρευρέθηκαν  στην εκδήλωση και είχαν την ευκαιρία βιωματικής συμμετοχής και εξοικείωσης με Παραολυμπιακά αθλήματα όπως goal ball, basket σε αμαξίδιο, boccia, καθιστό βόλεϊ και ποδόσφαιρο τυφλών  με την καθοδήγηση προπονητών αλλά και Παραολυμπιονικών.

Ευχαριστούμε θερμά τον Δήμο Παιονίας  για την άψογη φιλοξενία μαθητών αλλά και εκπαιδευτικών και ευχόμαστε να υπάρξουν αντίστοιχες εκδηλώσεις και στο μέλλον

.1 3 222

 

Επίσκεψη στη Δανειστική Βιβλιοθήκη του Δήμου Παιονίας

Τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου , 2 Απριλίου, γενέθλια ημέρα του μεγάλου δημιουργού παραμυθιών Χανς Κρίστιαν Άντερσεν επισκεφτήκαμε την Δημόσια Δανειστική Βιβλιοθήκη του Δήμου Παιονίας στην Αξιούπολη. Η εκδρομή περιλάμβανε  δημιουργία σελιδοδεικτών , ξενάγηση στους χώρους και ακρόαση παραμυθιού από την υπεύθυνη της Βιβλιοθήκης. Ο στόχος να μεταδοθεί η αγάπη για το Βιβλίο και την Φιλαναγνωσία επετεύχθη. Ευχαριστούμε για την φιλοξενία.

image 6487327 4 image 50414849