Θα θέλατε να οδηγήσετε και εσείς το δικό σας Rover στη NASA;

Mars 2020

Από τη Βικιπαίδεια,

 

 

Aπεικόνιση του ρόβερ της αποστολής Mars 2020 με χρήση υπολογιστή.

Mars 2020 ονομάζεται μελλοντική αποστολή ρομποτικού οχήματος (ρόβερ) με το όνομα Perseverance (ελληνικά: επιμονή), του Mars Exploration Program της NASA με σκοπό την εξερεύνηση της επιφάνειας του πλανήτη Άρη. Αναμένεται να εκτοξευτεί στο χρονικό διάστημα από 17 Ιουλίου μέχρι 5 Αυγούστου 2020 και να προσγειωθεί στον Άρη στις 18 Φεβρουαρίου 2021 στον κρατήρα Jezero.

Το όχημα θα μελετήσει τις γεωλογικές διεργασίες και την ιστορία της επιφάνειας του πλανήτη, όπως και την πιθανότητα ύπαρξης μορφών ζωής στο παρελθόν. Επίσης θα συλλέξει και αποθηκεύσει δείγματα πετρωμάτων για πιθανή μελλοντική αποστολή επιστροφής δειγμάτων.

Ο σχεδιασμός του ρομποτικού οχήματος (ρόβερ) βασίζεται σε αυτό του ρόβερ Curiosity καθώς θα χρησιμοποιηθούν εξαρτήματα που έχουν ήδη κατασκευαστεί και δοκιμαστεί, αλλά θα μεταφέρει επίσης και νέα επιστημονικά όργανα και γεωτρύπανο.

Δραστηριότητα

Στόχος:Προγραμματίστε τον δρομέα χρησιμοποιώντας μια σειρά εντολών για να αποφύγετε εμπόδια και να φτάσετε σε έναν προορισμό στόχο πριν τελειώσει η ισχύς της μπαταρίας.

Οδηγίες:

  • Μεταβείτε σε 12 πλέγματα εδάφους στέλνοντας μια ακολουθία εντολών στον δρομέα. (η ακολουθία φαίνεται στο δεξιό μέρος της οθονης)
  • Προγραμματίστε μια ακολουθία κάνοντας κλικ στις εντολές (δεξιά στροφή, προς τα εμπρός, αριστερή στροφή) για να γεμίσετε τη γραμμή εντολών.
  • Αφαιρέστε μια εντολή κάνοντας κλικ στην εντολή στην ακολουθία. Επιλέξτε μια νέα εντολή για να συμπληρώσετε την τρύπα στη σειρά.
  • Οι εντολές εκτελούνται από 1 έως 20.
  • Η τρύπα στην ακολουθία θα προκαλέσει την αποτυχία μιας εντολής
  • Ένα εμπόδιο στην ακολουθία θα προκαλέσει την αποτυχία μιας εντολής.
  • Αν χάσετε το στόχο, επανασχεδιάστε περισσότερες εντολές για να συνεχίσετε να παίζετε.
  • Αν η ισχύς της μπαταρίας εξαντληθεί, το παιχνίδι θα τερματιστεί.
  • Η ισχύς του μπατέρ προστίθεται στο τέλος κάθε επιπέδου. Μια έκρηξη πρόσθετης δύναμης προστίθεται μετά τα επίπεδα τέσσερα και οκτώ.
  • Βλέπετε τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Το αποτελεσματικό παιχνίδι διατηρεί την ισχύ.

Θα θέλατε να οδηγήσετε και εσείς το δικό σας Rover?

Πατήστε ΕΔΩ

Καλή διασκέδαση!

 

 

Κατηγορίες: ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΑ, ΛΟΓΙΣΜΙΚΑ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΑΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ, ΥΛΙΚΟ ΔΡΑΣTΗΡΙΟΤΗΤΩΝ- ΕΡΓΑΣΙΕΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *